2024. április 19. - Emma

Csak tizenhét év fegyház a bestiális gyilkosnak

Tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte kedden nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék a nagymányoki "darabolós" gyilkost, aki 2010 októberében ölte meg brutálisan féltestvérét.
2012. január 31. kedd 13:58 - HírExtra
A törvényszék a 20 éves Pusztai Istvánt különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt mondta ki első fokon bűnösnek, a szabadságvesztés mellett tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, valamint 962 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

Az ítélet ellen a védelem a minősítés megváltoztatása és enyhítés miatt fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

A tényállás szerint a vádlott 2010. október 28-án ölte meg 31 éves féltestvérét, majd a holttestet feldarabolta, és házuk pincéjében rejtette el.

A fiatal férfi, akit a gyilkosság előtt bátyja többször bántalmazott, kábítószer és alkohol hatása alatt egy negyven centiméteres szekercével hat ütést mért az alvó férfi fejére. Végtagjait szemetes zsákba csomagolta, és házuk pincéjében szeméttel terítette be. Az ügyészség szerint pszichopátiás személyiségű, de ép intellektusú gyilkos a torzóról egy videofelvételt készített, amelyet feltöltött számítógépére.

A vádlott védője szerint a férfi erős felindultságból követte el a gyilkosságot; a törvényszék büntető tanácsának elnöke ennek kapcsán rámutatott: az indulati tényezőknek nem volt erkölcsileg menthető indoka. Az ítélet indoklása szerint "a sértett részéről huzamos ideig elszenvedett bántalmazás, és megaláztatás nem vezethetett tudatának elhomályosulásához".

A törvényszék a vádlott javára értékelte korábbi frusztrációs helyzetéhez köthető torzult személyiségszerkezetét, beismerő vallomását, és azt, hogy megbánta tettét. Súlyosító körülményként vette ugyanakkor figyelembe, hogy ittasan, korábbi felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének lejárta után nem sokkal követte el a gyilkosságot.

A tanácsvezető bíró a büntetés mértéke kapcsán utalt arra, hogy életfogytiglani szabadságvesztés kiszabására nem volt lehetőség, mert Pusztai István a tett elkövetésének idején nem töltötte be huszadik életévét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását