2024. március 19. - József, Bánk

Moszkva szabotázst emleget

Külföldi hatalmak állhatnak az orosz űrprogram közelmúltbeli sikertelenségei mögött Vlagyimir Popovkin, az orosz űrügynökség (Roszkoszmosz) vezetője szerint - adta hírül az Izvesztyia című napilap internetes kiadása kedden.
2012. január 10. kedd 12:47 - HírExtra
Nem érti

Popovkin egy interjúban fejtette ki, nem érti, miért pont abban a zónában történt probléma a kilőtt űrhajókkal, amelyet nem fednek le az orosz radarok.

"Nem tudjuk, hogy miért éppen akkor jelentkeznek a hibák, amikor a készülékek a Földnek az Oroszország számára +sötét+ oldalára érnek, ahol nem látjuk őket és nem kapunk tőlük adatokat" - fogalmazott a Roszkoszmosz igazgatója.

De...

"Nem akarok senkit sem vádolni, de ma már rendkívül hatékony módszerek vethetők be az űrhajók ellen, és nem zárhatjuk ki, hogy valaki alkalmazta ezeket" - tette hozzá, nyilvánvalóan az Egyesült Államokra utalva, amely Oroszország mellett a másik nagy űrhatalom.

Az orosz űrprogram legutóbbi kudarca az volt, amikor novemberben az űrügynökség hetekre elveszítette a kapcsolatot a Fobosz-Grunt műholddal, amelyet azért lőttek fel, hogy talajmintát vegyen a Mars nagyobbik holdjáról. A meghibásodott szputnyik darabjai január 10. és 20. között esnek majd vissza a Földre. Az Interfax hírügynökség adatai szerint az elmúlt évben Oroszország 33 űreszközt bocsájtott fel, amelyből öt küldetése járt kudarccal.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását