2024. április 30. - Katalin, Kitti

Lengyel-magyar év: pályázatok és nyertesek

A Lengyel - Magyar Összetartozás Évében magyarországi általános és középiskoláknak meghirdetett rajz-, és történelmi-irodalmi pályázat győzteseit díjazták 2011. május 28-án, szombaton.
2011. június 1. szerda 16:06 - HírExtra
A Parlament Felső – házi termében tartott ünnepélyes eseményt Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Roman Kowalski, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete és Székely János Budapest-Esztergomi Főegyházmegye segédpüspöke nyitotta meg.

A rajzpályázatra 300 magyar település, több mint 500 általános iskolájából 9.316 alkotás, a történelmi-irodalmi pályázatra 90 településről, több mint 140 pályamunka érkezett. A rajzok, festmények mellett születtek vászonra festett, tűzzománc és agyagból készített munkák is. Megható, hogy a gyengén látók iskolája és számos gyógypedagógiai intézmény diákjai, valamint - a lengyel mellett - a magyarországi szlovák és német kisebbség ifjú tagjai is szép munkákkal vettek részt a pályázaton.

A díjakat Kövér László az Országgyűlés elnöke, Roman Kowalski lengyel nagykövet, dr Csúcs Lászlóné Halina az Országos Lengyel Kisebbségi Önkormányzat elnök asszonya és Dr. Boros Andrea, gödöllői ügyvéd, a pályázat egyik támogatója adta át.

Dr. Boros Andrea, ügyvéd:  „A pályázatot nemes kezdeményezés, az országhatárokat nem ismerő összefogás hívta életre. Sok-sok ilyen és ehhez hasonló eseményre van még szükség ahhoz, hogy az európai országok gyermekei a lehető legkorábban megismerjék egymás országát, kultúráját, szokásait. Hiszem, hogy a pályázaton részt vevő gyermekek életre szóló élményekkel lettek gazdagabbak és nyitottá váltak Lengyelország, a lengyel történelem, kultúra és a lengyel emberek felé.”
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását