2018. április 22. - Csilla, Noémi

Jövő hétre marad a devizahitelesek megsegítése

A jövő hét elején jelentik be a kormány és a bankok közötti, a devizahitelesek megsegítéséről szóló tárgyalások eredményeit, a sajtótájékoztatón részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is.
2011. május 26. csütörtök 12:56 - HírExtra
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön közleményben arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a kormány és a bankszövetség a lakáshitelesek megsegítéséről folytatott csütörtöki egyeztetésén újabb pontban született egyetértés.

Kiemelte: a jelenleg hivatalos úton külföldön tartózkodó miniszterelnök hazatérése után még egy utolsó konzultációt folytat a nemzetgazdasági miniszterrel. Ezt követően a lakáshitelesek megvédése érdekében szükséges kormányzati és banki intézkedések bemutatásáról szóló jövő hét elejei sajtótájékoztatón a kormányfő is részt vesz - közölte.

Müller János, a bankszövetség vezető tanácsadója szerdán az MTI-nek még azt mondta: Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke csütörtökön délután közös sajtótájékoztatót tart a devizahitelesek helyzetének megerősítéséről szóló kormányhatározatról.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője kedden, a kormány ülése után jelentette be, hogy már csak apró technikai kérdések pontosítása és egy-két számítás véglegesítése van hátra a devizahitelesek megsegítésének ügyében, továbbá, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Patai Mihály, a bankszövetség elnöke csütörtökön tesz bejelentést a következő időszak intézkedéseiről.

A korábbi hírek szerint a tervezett intézkedések között szerepelhet a kilakoltatási és árverezési moratórium július 1-jétől történő feloldása; az árverezéseknél negyedéves limit bevezetése az ingatlanpiac védelme érdekében; a még törlesztőképes adósoknál a törlesztési árfolyam rögzítése, a svájci frank alapú hitelek esetében 180 forinton; a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) létrehozása, amely diszkontáron megvásárolná a fizetésképtelen, szociálisan rászoruló adóstól az ingatlant, és bérbe adná neki; a bankadó (vagy a bankadó alapjának) csökkentése a kkv-, illetve lakáshitelek növekményével, a hitelezés élénkítése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását