2024. május 3. - Tímea, Irma

A biztosító félsikere?

A CIG Pannónia Biztosító Nyrt. első negyedévi adózott vesztesége 679 millió forint volt a 2010. első negyedévi 575 millió forint veszteséggel szemben, díjbevétele ugyanakkor 59 százalékkal nőtt - közölte a társaság tőzsde honlapján a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült konszolidált jelentésében.
2011. május 18. szerda 11:59 - HírExtra
A biztosító 7,896 milliárd forint bruttó díjbevételt ért el 2011 első három hónapjában, míg egy évvel korábban 4,965 milliárd forint volt a bevétele.

A bruttó működési költségek 5,35 milliárd forintot tettek ki a bázisidőszak 3,57 milliárd forintjához képest. Ezen belül az idei első negyedévben 4,288 milliárd forint volt a szerzési költség, és 1,062 milliárd forintot tett ki az igazgatási költség volt. A jutalékköltségek a díjbevétel dinamikus növekedésével arányosan nőttek.

A díjbevétel emelkedését döntően a befektetéshez kötött életbiztosítások új értékesítésének növekedése, és a meglévő életbiztosítási portfólióból érkező megújítási díjak eredményezték a jelentés szerint.

Az új életbiztosítások értékesítése összességében 35 százalékkal meghaladta a 2010. évi hasonló időszak teljesítményét: a társaság 3,485 milliárd forint éves állománydíjú rendszeres díjas életbiztosítási szerződést értékesített, míg tavaly ugyanebben az időszakban ez az érték 2,584 milliárd forint volt. Az biztosítások értékesítésében a befektetési egységhez kötött életbiztosítások értékesítése a meghatározó, ez 3,44 milliárd forint éves állománydíjat jelentett az első negyedévben, a hagyományos életbiztosításoknál 45 millió forint volt ez az érték.

Az év első negyedévében összesen 5.939 darab életbiztosítási szerződést kötött a biztosító, ebből 5.429 a befektetési egységhez kötött életbiztosítás és 510 a hagyományos életbiztosítás. A befektetési egységhez kötött életbiztosítások darabszámában és éves állománydíjában egyaránt 34 százalékos volt a növekedés.

A tárgyévi új értékesítéssel a CIG Pannónia záró életbiztosítási szerződésállománya 32.833 darabra, záró állománydíja 18,425 milliárd forintra nőtt.

Az első negyedévben kötött új szerződések 76 százalékát a Brokernet csoport értékesítette, amellyel a CIG stratégiai együttműködési megállapodást kötött.
A jelentés szerint a CIG pénzügyi helyzete stabil, saját tőkéje 2011. március 31-én 7,548 milliárd forint volt, ami biztosítja működésének finanszírozását.

A CIG Pannónia Biztosító részvényei a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában forognak, szerdán délelőtt 880 forintot értek, 16 forinttal kevesebbet, mint kedden záráskor. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 950 forint, a legalacsonyabb 599 forint volt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását