2024. május 2. - Zsigmond

Előzetes becsléseket végeznek a biztosítók

Az Aegon és a Groupama Garancia biztosító megkezdte a kárfelmérést a vörösiszappal elárasztott területeken, az Aegon kárszakértői előzetesen 1 milliárd forintra becsülik az ügyfeleik kárát.
2010. október 7. csütörtök 17:40 - HírExtra
Az érintett 5 településen a lakásbiztosítási piac egyharmadát magáénak tudó, és így piacvezető Aegonnak 600 szerződése van. Az általuk biztosított lakások egytizedében kár, amit előzetesen 1 milliárd forintra értékelnek a kárszakértők, akik tegnap délután óta dolgoznak a helyszínen. A lakásbiztosítások kis hányada "all risk", azaz minden kockázatot lefedő módozat.

Ezeket leszámítva a lakásbiztosítások nem nyújtanak fedezetet az iszapomlás következményeire, ezért az anyagi felelősség a tározó üzemeltetőjét, illetve az általa kötött felelősségbiztosítást nyújtó társaságot terheli - tudatta az Aegon. Így a kárfelmérési dokumentáció a későbbi kárrendezéskor használható fel. Ez a biztosító egyszeri 150 ezer forint gyorssegélyt ad minden biztosítottjának. Az autós károk casco-, míg a személyi sérülések balesetbiztosítás alapján téríthetők. Ez utóbbiak rendszerint bankkártyákhoz is kapcsolódnak.

A Groupama Garancia 30 fős kárszakértői csapattal csütörtökön reggel jelent meg a helyszínen. Ez a biztosító még hozott nyilvánosságra kárösszeget, csak azt, hogy a felmérés végeztével kifizeti a 150 ezer forintos gyorssegélyt.

Ertl Pál, az Uniqa Biztosító nem életbiztosításokért felelős igazgatósági tagja arról számolt be az MTI-nek, hogy Kolontáron, Devecserben és Somlóvásárhelyen 30 lakás-, 3 vállalkozási- és 11 casco biztosításuk van. Eddig még nem kaptak kárbejelentést, de ha ilyen érkezik, azonnal megkezdik a kárfelmérést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását