2024. május 17. - Paszkál

50 ezer autós szívhatja meg

Piaci becslések szerint 2009-ben csaknem egy millió autós cserélte le biztosítóját a kötelező kampányban, a kártörténeti igazolások beszerzésére vonatkozó probléma jelenleg öt százalékukat, azaz mintegy 50 ezer autóst érinthet - közölte a Genertel Magyarország direktbiztosító az MTI-vel.
2010. május 17. hétfő 17:33 - HírExtra
A társaság szerint az érintettek olyan értesítést kaphattak biztosítójuktól, hogy a kampány-kedvezmények visszavonása, illetve az átmeneti visszasorolás miatt magasabb éves díjat kell fizetniük. Az átkötési időszakot is érintő kártörténeti igazolás beszerzésére vonatkozó szabályozás az elmúlt két évben megváltozott: ez már nem az ügyfél felelőssége, hanem az újonnan választott biztosítóé - hívják fel a figyelmet.

Az új ügymenethez rendelt rendszerek működése azonban még mindig akadozik, az esetleges hibás adatszolgáltatás pedig a jogszabály értelmében a kedvezmények visszavételével díjemelkedéshez vezethet, amely az ügyfeleket terheli. A Genertel szerint a gyakorlatban kiderült, hogy a háttérben működő rendszerek nem minden esetben képesek ekkora mennyiségű adat gyors, és pontos továbbítására, illetve lehívására. Amellett, hogy bizonyos esetekben az ügyfelek adták meg pontatlanul adataikat, a rendszerek működéséből adódó adatátviteli problémák is felmerültek.

A biztosítóknak a kártörténeti igazolás hiánya esetén minden esetben ki kell küldeniük a csekket a megemelt díjról, amely akár két-háromszorosa is lehet a kampányban elfogadottnak.

Az esetleges visszasorolásból adódó túlfizetés összegét a biztosítók a kártörténeti igazolások beszerzése után a következő esedékes díjba minden esetben beszámítják, azaz jóváírják, vagy visszafizetik majd - szögezi le a pénzintézet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását