2024. április 27. - Zita

A helyi Fidesz a polgármestert okolja

Az esztergomi Fidesz-KDNP szerint működésképtelenné akarja tenni a várost Tétényi Éva független polgármester.
2011. április 13. szerda 16:58 - HírExtra
Steindl Balázs, a képviselőcsoport vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az elmúlt hetekben öt olyan képviselő-testületi ülés maradt el, ami a munkatervben egyébként szerepel. Az előző napi testületi ülést ugyan összehívta Tétényi Éva, ám azon nem jelent meg, mert, mint indokolta, konferenciára Győrbe kellett utaznia - közölte.

A képviselőcsoport vezetője - idézve az önkormányzati törvény vonatkozó passzusát - úgy fogalmazott: a polgármester súlyosan sérti a választópolgárok önkormányzáshoz való jogát azzal, hogy tudatosan akadályozza a képviselő-testületi ülések levezetését.

Ezt követően a rendkívüli testületi ülésen a megjelent képviselők úgy döntöttek, hogy a korelnököt választják meg az ülés levezetőjének, valamint a jegyzőkönyv és a határozatok aláírójának. Kitért arra is, hogy a képviselő-testület által háromszor elfogadott szervezeti és működési szabályzatot törvénytelen módon nem hajlandó aláírni polgármester, így nincs megoldva a helyettesítése. Véleményük szerint Tétényi Éva azért nem tart testületi ülést, mert nem akar szembesülni törvénysértéseivel, tetteinek következményeivel.

A képviselőcsoport vezetője - idézve az önkormányzati törvény vonatkozó passzusát - úgy fogalmazott: a polgármester súlyosan sérti a választópolgárok önkormányzáshoz való jogát azzal, hogy tudatosan akadályozza a képviselőtestületi ülések levezetését.

Steindl Balázs kitért arra, hogy a képviselő-testület döntött egyebek között a Szentgyörgymezői Óvoda életveszélyes kéményének javításáról, a reorganizációs tervről, a helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásainak ellátására vonatkozó pályázat kiírásáról, valamint egy ideiglenes bizottságról, aki megkezdi a Volánnal a tárgyalásokat Esztergom tömegközlekedésével kapcsolatban, mert az esztergomiak nem maradhatnak helyi járat közlekedés nélkül.

A helyi frakcióvezető az MTI kérdésére azzal kapcsolatban, hogy a polgármester a képviselőtestület feloszlatását kezdeményező petíciót adott át a hétvégén, azt mondta, hogy aláírásokkal nem lehet feloszlatni a képviselőtestületet és nincs is olyan momentum ami miatt ezt kezdeményezni kellene. Cáfolta, hogy nem lennének együttműködőek, mint mondta, számos, a város érdekében behozott előterjesztést megszavaztak.

Hozzátette: nem gondolkodnak a polgármester megbuktatásán, abban gondolkodnak, hogy együtt dolgoznak vele.

Zoltai Dániel (Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a képviselőtestület feloszlatása vagyonfelosztást is jelentene, és ezzel az önkormányzat minden, 1990 után szerzett vagyonát elveszítené. Ezt pedig mindenképpen szeretnék elkerülni - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását