2024. május 16. - Mózes, Botond

Szijjártó: államadósság-kezelő alapot hoztunk létre

A kormány szerdai ülésén egy győri társadalmi kezdeményezés mellé állva létrehozta az "Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő alapot - jelentette be Szijjártó Péter.
2011. április 6. szerda 21:33 - HírExtra
A miniszterelnök szóvivője a kabinet szerdai ülése után közölte: az alapot 1 millió forint induló tőkével Rédly Elemér győri katolikus plébános indítja. Ismertette: az alapba befizethetnek azok a vállalatok és magánszemélyek is, akik fontosnak tartják az államadósság elleni harcot, és úgy gondolják, hogy saját forrásaikkal is hozzájárulnak ehhez. Aláhúzta: az alapba befizetett összegek teljes egészében a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek.

Tájékoztatása szerint a kormány arra kérte fel a nemzetgazdasági minisztert, hogy olyan törvénymódosításokra tegyen javaslatot, amelyek lehetővé teszik: a befizető magánszemélyek és vállalatok a személyi jövedelemadójukból, illetve a társasági adó alapjukból írhassák le majd a befizetett összeg egy bizonyos hányadát.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a kormány nincs egyedül az államadósság elleni harcban.

A lakáshiteleseket segítő csomagra vonatkozó kérdésre a szóvivő azt válaszolta: a kormány és a Bankszövetség között tartanak a tárgyalások, még nem született meg a megállapodás.

Leszögezte, hogy a tárgyalásokon a kormánynak három alapvető feltétele van: nem lehet egy olyan család sem, amely elveszti a feje fölül a lakást; minden szereplőnek, így az államnak, bankoknak, hitelfelvevőknek vállalniuk kell a terhekből; továbbá legyenek kiszámíthatóak a törlesztő részletek.

A jövedéki adó mérséklését firtató kérdésre Szijjártó Péter úgy reagált: a kormány figyelemmel követi az üzemanyag árának alakulását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pártatlan
2011. április 9. 19:04
Tisztelt Szijjártó úr!
Mélységesen felháborít,hogy még az államadósságot is a néppel szeretnék megfizettetni. Szeretném tudni, hogy amit a tisztelt Politikusok -tekintet nélkül melyik pártból való(-szerintem minden pártban van hunyó!) elcsalt, elsikkasztott ,azt miért nem vonják anyagilag is felelősségre: Tessék mindenki feleljen a vagyonával ,akár legyen földönfutó ,ha elherdálja az ORSZÁG ,A NEMZET vagyonát. !!
Amikor a dolgozó selejtet gyárt, kérdem én, az Igazgató fizeti meg a kárt,vagy a melós aki csinálta?
Éveken keresztül egyedül neveltem a gyerekeimet,soha nem segített rajtam az ÁLLAM .Nem én és nem a kisemberek herdáltak el milliárdokat, úgyhogy nyugodtan lehet a Kedves HONATYÁK között kalapolni! Kíváncsi lennék arra is, hogy az a sok segítség amit a kisemberek nyújtanak ,akár árvíz, akármilyen tragédia esetén, hogy abból a segítségből mennyit kapnak azok akinek szánják?Soha nem voltam sem úttörő,sem párttag,nem érdekel,hogy ki vezeti az Országot, de ha arra vállalkozott ,BECSÜLETTEL tegye,mert különben nem tartom EMBERNEK és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Remélem más is olvashatja a bejegyzésemet. Gondolkozzanak már el komolyan!!!!!!!!!Üdvözlettel:Izabella
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását