2024. április 29. - Péter

300 ezer munkahely veszélyben

Európában háromszázezer munkahely kerülhet veszélybe az autógyártásban a következő 15 évben amiatt, hogy az összeszerelés egyre inkább Ázsiába tevődik át - állapította meg a Roland Berger hétfőn ismertetett elemzésében.
2011. március 1. kedd 06:46 - HírExtra
A müncheni székhelyű tanácsadó cég világszerte a szakma 60 vezető képviselőjét, illetve kapcsolódó szervezeteket kérdezett meg a kilátásokról. A felmérés szerint az autógyárak a gyorsan növekvő piacokra, illetve alacsony költségű országokba helyezik át az összeszerelést, főként Ázsiába, mert ott növekszik a legjobban a kereslet. Csupán Kínában évi 36 százalékkal fog növekedni az autótulajdonosok száma.

A tanulmány azt is megállapítja, hogy az autóiparhoz kapcsolódó területeken - szerviz, szállítás, értékesítés - egymillió új munkahely jöhet létre a következő tizenöt évben Európában. Ez azt jelenti, hogy összességében hétszázezerrel többen dolgozhatnak majd az autóiparban és a hozzá kötődő területeken 2025-ben, azaz 13,3 millióan a jelenlegi 12,6 millióval szemben.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását