2024. április 27. - Zita

F1-botrány: Ármánykodással lett világbajnok Alonso?

Fernando Alonso, a kétszeres spanyol világbajnok 2007-ben állítólag piszkos eszközökhöz nyúlt a McLaren csapatnál és mindenféleképpen kiváltságos szerepet akart magának.
2011. február 26. szombat 12:09 - HírExtra
Fernando Alonso, 2005 és 2006 F1 világbajnoka 2007-re a McLaren Mercedes istállóhoz került, ahol egy újonc, nevezetesen Lewis Hamilton mellett kellett versenyeznie.

A tapasztalt spanyol világbajnok nem számolt azzal, hogy Hamilton akárcsak a közelébe is érhet. Alonso számára gyorsan realizálódott, hogy az újonc brit kemény ellenfél, és azonnal kiváltságos szerepet akart magának a csapatnál.

Alonso és Hamilton között igazán a 2007-es Magyar Nagydíjon mérgesedett el a helyzet, amikor a spanyol szándékosan keresztbe tett a csapattársának a bokszkiállásnál. Történt ugyanis, hogy Alonso az időmérő edzésen feltartotta a brit pilótát, miután Hamilton nem tett eleget a csapatutasításnak.

A spanyol pilóta a legjobb idővel zárta a kvalifikációt, ám végül a tettéért 5 helyes rajtbüntetést kapott. A versenyt Hamilton nyerte, addig Alonso a 4. helyre kapaszkodott fel.

Bernie Ecclestone legújabb életrajzi könyvéből (No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone) számos érdekes és piszkos dolog napvilágot látott. A könyv szerzője az a Tom Bower, aki a Panoráma egykori riportere volt és mélyrehatóan foglalkozott Ecclestone életével, akivel még 2001-ben állapodott meg az életrajzi könyv megírásáról.

Most ismét megdöbbentő információk láttak napvilágot a könyvből.

Kiderült, hogy Alonso alig néhány órával a 2007-es Magyar Nagydíj előtt megzsarolta Ron Dennis csapatfőnököt. Fernando Hamilton autójának szabotázsát kérte. A spanyol azt szerette volna, ha csapattársa autójába kevesebb üzemanyagot töltenek, így a brit idő előtt kiáll a versenyből.

Alonso azzal fenyegetőzött, ha nem kivételeznek vele, akkor terhelő bizonyítékokat tartalmazó e-maileket ad át a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).

Alonso egy év után elhagyta a McLaren-t, majd visszatért régi sikerei színhelyére, és a Renault versenyzője lett. A kétszeres világbajnok versenyző 2010 óta a Ferrari alkalmazásában áll, ahol a korábbi hírek szerint Felipe Massával szemben is különleges bánásmódot igényelt a megérkezése előtt.
Forrás: SamsungSport
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását