2024. április 30. - Katalin, Kitti
A hatvanadik NBA All-Star gála szombaton veszi kezdetét, a kosárlabda rajongói és a tőkések nagy örömére.
2011. február 19. szombat 12:10 - Győry S. József
Hatvan győzelem

A Los Angelesi Staples Centerben a mai nap elstartol a hatvanadik NBA All-Star gála az újoncok és a másodévesek mérkőzésével. A Lakers főszurkolói - Jack Nicholson, Leonardo DiCaprio, Arnold Schwarzenegger - nyilván örömködni fognak a csarnokukban megrendezett esemény okán, viszont a HírExtra egyik szeme sír, a másik nevet.

A vasárnapi főmérkőzésen a Kelet és Nyugat „legjobbjai” csapnak össze egy remélhetően színvonalas mérkőzés keretén belül, azonban elvitathatatlan, hogy az anyagi profitot egyesek jóval többre tartják, mint a kosárlabda szeretetét.

A két csapatot alkotó játékosok egy része egyértelműen megérdemli a szereplést, míg mások - ne legyünk naivak - nem a teljesítményük, hanem a népszerűségük miatt kerülhettek a legjobbak közé.



Csak a pénz


Minél magasabb a népszerűsége egy játékosnak, annál jelentősebb összeg folyik be a gyártó, az NBA - és persze-, a kosaras számlájára. Erre jelenleg szükség is van, hiszen felmerült a lehetőség, hogy a 2011-12-es szezon elmarad, mivel a játékosok lejáró szerződései és a liga alacsonyabb bérajánlata a nem volt összeegyeztethető a kosárlabdával. A felek közelednek egymás felé, azonban mindenkinek kell egy kis „pénztárcabélés”…

Yao Mingnek, a Houston Rockets hétszeres all-star kínai centerének még akkor is helye van a nyugati csapatban, hogyha utoljára 2010. november 10-én láthattuk a festékben. Mikrotörés ide, mikrotörés oda, több mint egymillió szavazattal a kezdőcsapat illette volna meg.

A kosárlabda és az NBA a pandák földjén igen népszerű sportnak számít, így egyértelműen kellett egy olyan játékos, akivel a helyi fogyasztók azonosulhattak a fekete-fehér srácok helyett. Ming karrierének feltételezhetően vége, ráadásul a kínai utánpótlás - Yi Jianlian - meglehetősen gyengécskén muzsikál.

Ming helyett Tim Duncan, a San Antonio Spurs játékosa „villoghat” a parketten, a maga közel harmincöt évével. „The Big Fundamental” valójában erőcsatár, hiszen nem egy komolyabb palánk alatti harc után sírva menekülne édesanyja szoknyája mögé, ám elnézzük azt a „kis” tévedést, hogy center poszton léphet pályára: ugyanis nincs jobb.

Duncant valószínűleg utolsó szezonjában láthatjuk és gondolom nem kell hozzátennem, hogy nem az átlagai miatt választották be a gálára. De mit tehet az ember, ha a népszerű Spurs reklámarca?



Pénztárcát kinyitni!

Nem baj, legalább a celebek is a pályán lesznek egy kifejezetten számukra kreált mérkőzésen, Justin Bieber vezetésével. Még hogy nem a haszonszerzés dominál a David Stern által vezetett ligában?

Ne háborogjunk, nézzük a mérkőzést és természetesen fogyasszunk.

A kezők
Nyugati főcsoport: Carmelo Anthony (Denver Nuggets), Kevin Durant (Oklahoma City), Jao Ming (Houston Rockets), Kobe Bryant (L.A. Lakers), Chris Paul (New Orleans Hornets). Szakvezető: Gregg Popovich (San Antonio Spurs).

Keleti főcsoport: Amare Stoudemire (New York Knicks), LeBron James (Miami Heat), Dwight Howard (Orlando Magic), Derrick Rose (Chicago Bulls), Dwyane Wade (Miami Heat).

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását