2024. május 17. - Paszkál
Mint azt már korábbi cikkünkben megírtuk, a Budapest Airport (BA) új taxi társasággal szerződött decemberben. A Főtaxi váltotta a Zóna taxit. A váltás nem volt zökkenőmentes, a mai napig vannak utózöngéi a dolognak.
2011. február 18. péntek 15:19 - Tóbiás Gábor

„Én nem vagyok hiéna, kikérem magamnak. A KPM-től a rendőrségig mindenki leigazoltatott. Az összes papírom rendben van, az autóm is kifogástalan. Semmi hibát nem találtak senki ne nevezzen hiénának" – mondja erre Krapfel.

Ugyanakkor Hardy Mihály szerint a hiéna jelzőt általában a taxisok viselkedésére szokták alkalmazni, nem a vállalkozás formájára. „Azt a megtévesztő látszatot keltik, hogy ők hivatalos szállító partnerei a reptérnek. Van közöttük olyan aki „Official Taxi” feliratú nyakbavalót csináltatott, van aki „Airport” feliratú sárga mellényben csinálja ezt. Ha nagyon szűken veszem ezt és elkezdek jogászkodni, akkor ők csalók. Megtévesztő kereskedelmi tevékenységet folytatnak” – így Hardy.



Óóó Magyarország

Abban mindkét fél egyetért, hogy a jelenlegi állapot nem tesz jót Magyarország megítélésének. Csak éppen abban nem értenek egyet, hogy pontosan mi nem tesz jót hazánk imidzsének.

„Megérkezik a szerencsétlen utas Budapestre és cseppet sem bizalomgerjesztő emberek leszólítgatják, hogy menjen vele taxival. Ez nem egy civilizált megjelenése Magyarországnak” – mondja Hardy.

„Minket hiénának neveznek, holott egyéni vállalkozók vagyunk. Tisztelettel odamegyünk az utasokhoz, hogy szeretnének-e taxit. A Főtaxi a BA-n keresztül próbál ellehetetleníteni minket, vállalkozókat. Az utasok pedig elvesztik a szabad választás lehetőségét. Ennek így nincs helye egy nemzetközi repülőtéren” – véli Krapfel.



Mit tesz a rendőrség?

„A rendőrök is úgy gondolják, hogy semmi nem akadályozza a mi ottlétünket. Ugyanis ha ezzel törvényt sértenénk, akkor minket már december elejétől kizavartak volna onnan” – mondja Krapfel.

Hardy Mihály viszont irreálisnak tartja, hogy rendőrség így gondolkodjon. „Egy sor bírósági végzésünk van: a védjegybitorlástól kezdve egy csomó mindentől eltiltja az ex-Zóna taxisokat” – így a szóvivő, aki reményét fejezte ki afelől, hogy a hatóságokkal közösen sikerül valamit tenni: „mi a saját lehetőségeinket kimerítettük. Egyébként pedig a közforgalom számára megnyitott területeken a közforgalom illetve a közbiztonság garantálása a rendőrség feladata."

„Megkerestünk egy jó nevű ügyvédet aki el is vállalta a védelmünket. De addig minket nem hagynak dolgozni, kezd elfogyni a pénzünk is. Ráadásul terjed a hír, hogy a reptéren aki nem Főtaxis, az hiéna" - mondja László, majd sorolja tovább a problémákat: „eddig napi 4-5 fuvart meg tudtam csinálni, ma már csak egyet vagy kettőt. Ezeket is csak azért, mert az Inkalosok csak délután kettőkor kezdenek dolgozni."

László azokat a vádakat is visszautasítja, melyek szerint ők zaklatnák a Főtaxis fuvarozókat. „Ők kollégáink voltak, semmilyen atrocitás nem történt. Hazugság, hogy megfenyegettünk volna bárkit is,  régóta ismerjük egymást, miért tennénk ilyet?"

Majd Pintér rendet tesz?
A közrend helyreállításában való közreműködésben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a Budapest Airport Zrt. a Ferihegyi taxi-ügyben - mondta Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető társaság kommunikációs igazgatója.

Hardy szerint - a korábban a ferihegyi drosztokat szerződés alapján használó - Zóna taxijai tilosban parkolnak, dolgozói zaklatják az utasokat és az árban aláígérnek a jelenlegi szerződött partnernek, a Főtaxinak. Ferihegyen csúcsidőben naponta akár 30-40 ezer ember is igényt tarthat taxis szolgáltatásra. A BA október 7-én közölte, hogy felmondta az addigi megállapodást a Zóna Taxival, és taxi szolgáltatásra kiírt tender győztese a Főtaxi lett.

A taxitársaság 2010. december 7-től végzi a repülőtéri taxiszolgáltatást.

A korábbi tájékoztatás szerint elődjénél olcsóbb, 1.700-5.700 forint közötti tarifákat ígért a Főtaxi és vállalta, hogy a BA előírásának megfelelően az utasok a megrendeléstől számítva legfeljebb 5 percet várakozhatnak az autókra.

forrás: MTI


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását