2024. május 12. - Pongrác

Sziliék is társadalmi párbeszédet sürgetnek

A Szociális Unió Szili Katalin által aláírt közleményben tájékoztatta a Magyar Szociális Fórumot, hogy széles társadalmi támogatottságon nyugvó alkotmányt tart szükségesnek, hiszen az alkotmányozás nem lehet egy szűk elit magánügye.
2011. február 18. péntek 11:26 - HírExtra
„A hazai parlamenti erők mindeddig háttérbe szorították az alkotmányozás nem pártpolitikai vonatkozásait, holott a reprezentatív szakszervezetek, a kamarák, a történelmi egyházak és a kisebbségek képviselőinek, valamint a gazdasági, tudományos és művészeti élet kiválóságainak legalább annyi joguk van az alkotmányozásban való részvételhez, mint a politikusoknak” – áll a Szociális Unió közleményben.

A Magyar Szociális Fórum - Szociális Kerekasztal szervezői fontosnak tartják a Szociális Unió arra irányuló törekvését, hogy bekerüljön az alkotmányba a lakhatáshoz és a munkához való jog, és az alkotmány valós társadalmi párbeszéd alapján szülessék meg.

A széles társadalmi támogatottság érdekében számítanak a Szociális Unió részvételére is az MSZF Kerekasztalának közeljövőben tartandó tanácskozásán, hogy bekerüljön az alkotmányba a munkához, az emberhez méltó megélhetéshez, a lakhatáshoz és a létminimumhoz való jog.

Az MSZF szerint az ország új alkotmányát a magyar népnek kell jóváhagynia, referendum útján – áll az MSZF pénteken kiadott reagálásában a Szociális Unió közleményére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását