2024. május 6. - Ivett, Frida

Egymilliárd az új alkotmányért?

A kormány mind a nyolcmillió választónak kérdőívet küld az alkotmányozással kapcsolatban, amelynek költségét a Blikk a Magyar Posta segítségével "legalább" 852 millió forintra becsülte.
2011. február 18. péntek 08:58 - HírExtra
A napilap pénteki cikke szerint a választási névjegyzék csak a választások előtt 90 nappal vásárolható meg, majd a választás után meg kell semmisíteni, így szerintük az is kérdés, honnan jutott hozzá a kormány a nyolcmillió választó címéhez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Simon Endre
2011. február 18. 13:20
Nem kell könyörögni a pártokhoz, hogy részt vegyenek az alkotmányozásban.Ez minden párt kötelessége, a parlamenti képviselői által. Ha nem teszik , nem kapják meg erre az időre javadalmaikat.
Mentelmi jogot csak a törvények elfogadásáig volna szabad biztosítani az új Alkotmánynak.a törvények elfogadása után, nem kéne létezzen, mindenki tiszteletben kell tartsa a törvényeket.Ez a demokrácia, minden más csak káoszhoz vezet.
Az új Parlamentnek két kamarásnak kell lennie.A második kamara magába kéne foglalja a hazai kisebbségek egy-egy tagját(13), a külhoni régiók képviselőit(13)és az országos civil szervezetek képviselőit(4)Ennek a kamarának vétó szerepe lehetne a törvényhozásban, azon törvények megszavazásánál, amelyek sértik az általuk képviselt csoportok érdekeit, egyszerű többségi szavazás alapján.Törvényjavaslati joggal is rendelkezzenek, olyan esetekben mikor ezek saját érdekeiket képviselik.
Az új Alkotmánynak kiemelten kéne tartalmaznia az élethez való jogot, amilyen a közoktatás,lakás,létminimum, nyugdíj,egészségügy,tömegsport,információ-médiumok, diszkrimináció ellenesség,szabadon választott eszmei felfogás.Ezek biztosítását a 2/3-os törvényeken keresztül kell megoldani.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását