2024. április 30. - Katalin, Kitti

Alkotmányozás helyett benzinárcsökkentést akar az MSZP

Az MSZP ismét felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul tegyen lépéseket az üzemanyagárak csökkentése érdekében – írta közleményében Török Zsolt szóvivő.
2011. február 16. szerda 09:56 - HírExtra
„A Fidesz-KDNP-kormány elhibázott gazdaságpolitikája (fogyasztókra háruló válságadók, forintbedöntések stb.) miatt extrém módon drágult az élet az elmúlt hónapokban, és az egyre inkább elszabaduló üzemanyagárak árfelhajtó hatása is az embereken csapódik le.” – írja a szocialista párt szóvivője.

A gázolaj árának emelkedéséről úgy vélekedik, hogy a fuvarosok által használt üzemanyag gyakorlatilag elérte a benzin átlagárát. Hozzátette: „szinte mindennek emelkedni fog az ára a közeljövőben.”

A szocialisták követelik a benzin árának csökkentését. Indoklásuk szerint: „a kormány ellenzékben még azt mondta, a kormánynak igenis van lehetősége az energiaárak mérséklésére csak akarnia kell – az elmúlt hónapokban egy szalmaszálat sem tettek keresztbe az üzemanyagárak csökkentéséért, egyetlen javaslattal sem álltak elő annak érdekében, hogy például a kenyér ára ne közelítse meg a 400 forintos rémálomhatárt.”

Török Zsolt hozzátette: „ha már saját indítványt kidolgozni az „őrült” alkotmányozás hevében nem képesek, legalább az MSZP által tavaly benyújtott, részletesen kidolgozott megoldási javaslatot befogadhatnák.” A szóvivő emellett egy következetes gazdaságpolitikát i szeretne látni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását