2024. április 30. - Katalin, Kitti

Schiffer garanciákat szeretne

Ha az LMP által kért garanciális feltételek teljesülnek, akkor a párt visszatér az alkotmányozási folyamatba - jelentette ki Schiffer András, frakcióvezető.
2011. február 15. kedd 16:27 - HírExtra
Schiffer elmondta azt is, hogy kéréseiket törvényjavaslat formájában benyújtották az Országgyűléshez. A frakcióvezető emellett hangsúlyozta, hogy elválasztják a tartalmi kívánságaikat - vagyis azt, hogy szerintük milyen lenne a legjobb alkotmány - attól, hogy milyen eljárási feltételek között indította el a kormánytöbbség az alkotmányozási folyamatot.

Közölte, hogy a demokratikus alkotmányozás intézményes feltételei teljesülnek, akkor részt vesznek az eljárásban, "függetlenül attól, hogy az alkotmány minősége milyen".

Schiffer András délelőtt az új alkotmány szabályozási elveiről szóló határozati javaslat általános vitájában elmondta, azt kérik a kormánytól, hogy a készülő új alkotmány hatályba lépéséhez vagy megerősítő népszavazás, vagy pedig a következő ciklus jóváhagyó szavazata kelljen, emellett csak az év végig készüljön el az új alaptörvény, végül pedig, hogy haladéktalanul állítsák helyre az Alkotmánybíróság 2010 októberi helyzetét és az "alkotmányvédelem legfőbb szabályaihoz csak négyötödös többséggel lehessen hozzányúlni".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását