2024. április 26. - Ervin

El-Baradei ragaszkodik Mubarak lemondásához

Mohammed el-Baradei egyiptomi ellenzéki vezető sürgető szükségszerűségnek minősítette Hoszni Mubarak elnök lemondását, és elégtelennek mondta a vezetésben szombaton véghez vitt személycseréket.
2011. január 29. szombat 22:35 - HírExtra
"Eljött az ideje, hogy Mubarak lemondjon, mert ha nem, Egyiptom összeomlik" - jelentette ki az al-Dzsazíra arab hírtelevíziónak adott nyilatkozatában, miután két tábornok lett az ország alelnöke és kormányfője.

Az ellenzéki aktivista egy éve követel reformokat, és most azt javasolta, hogy alakuljon meg a nemzeti megmentés kormánya, és írjanak ki szabad választásokat. "Ha nem teszik, a tüntetések folytatódni fognak" - jósolta, de borúlátóan hozzátette azt is, hogy "nem hiszi, hogy Mubarak megértette az üzenetet".

Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy önvédelmi osztagok szerveződnek Kairó egyes lakónegyedeiben a fosztogatások megakadályozására, el-Baradei kijelentette: az utcák biztonságának megvédése nem a katonák feladata.

A katonaság amúgy a kijárási tilalom ellenére nem lép fel ezen osztagok ellen. Az elterjedt hírek szerint Kairó utcáin bandák fosztogatják az üzleteket, és egyes csoportok a gazdag kerületekben luxuslakásokba törtek be. A város központjában és a külső negyedekben is időről időre lövések hangzanak.

El-Baradei szerint ezen az estén "nem tudni, hogy ki van hatalmon: az elnök vagy a hadsereg".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását