2024. május 14. - Bonifác

Az önkormányzatokon spórol a kormány?

Az MSZP szerint az önkormányzatokon spórol a kormány, azokon keresztül hozza nehéz helyzetbe az embereket.
2011. január 26. szerda 12:31 - HírExtra
Varga Zoltán országgyűlési képviselő kifogásolta az önkormányzati tisztségviselők indoklás nélküli elbocsátásának lehetőségét és a közmunkaprogramok leállítását. A szocialisták önkormányzati kabinetvezetője hozzátette: a helyhatóságok idén több mint ötmilliárd forintot költhetnek a létszámleépítés miatt szükséges kiadásokra, ami nagyobb településeken akár száz alkalmazott elbocsátását jelentheti.

A közmunkaprogramokról szólva elmondta, azok az intézmények működtetéséhez, a helyi feladatok ellátásához több településen nélkülözhetetlenek voltak. Trippon Norbert, az MSZP budapesti szervezetének elnökségi tagja úgy fogalmazott: "háromszor csap le a Fidesz költségvetési hóhérbárdja", mivel megszorításokat tartalmaz a központi költségvetés, a készülő fővárosi büdzsé, és megszorításokról döntenek a kormánypárti vezetésű helyi önkormányzatok is.

A szocialista párt újpesti frakcióvezetője rámutatott: Wintermantel Zsolt, a IV. kerület fideszes polgármestere a kiadások ésszerűsítéséről, Molnár Szabolcs alpolgármester pedig a megszorítások szükségességéről beszélt. Az újpesti fideszesek által megszavazott koncepció szerint a központi költségvetés intézkedései miatt a helyi kiadási előirányzatok 5 százalékos csökkentése lehet szükséges - mondta, megjegyezve: Újpesten ez egymilliárd forintos megszorításhoz vezethet.

Trippon Norbert botrányosnak nevezte, hogy a kerület vezetése a tankönyv-támogatási rendszer megcsonkítására készül, így a tervek szerint a jelenlegi 5.300 helyett ezután csak négyezer gyermek részesülhetne a támogatásból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását