2024. április 28. - Valéria

Fellegi spanyolokkal tárgyalt

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Tour de Capitales találkozósorozat spanyolországi állomásán José Blanco López fejlesztési és Miguel Sebastian Gascón ipari, turisztikai és kereskedelmi miniszterrel találkozott Madridban.
2011. január 19. szerda 07:43 - HírExtra
Spanyolország és Magyarország Belgiummal kiegészülő trióban látta és látja el a soros elnökségi feladatokat. A miniszteri látogatás legfontosabb célja így a tapasztalatok megosztása és a szoros együttműködés megerősítése volt.

A magyar uniós elnökség jegyében megszervezett „Tour de Capitales” találkozók a partnerminiszterek megismerésére és a prioritások egyeztetésére kínálnak alkalmat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által gondozott szakterületeken. A spanyol társtárcákkal összehangolt működés az egymást követő féléves elnökségi időszakok következetessége és folytonossága miatt is közös érdeke a két országnak és az Európai Unió egészének.

A nemzeti fejlesztési miniszter kíséretében Madridba utazott Nyikos Györgyi fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár és Kovács Tamás Iván európai uniós és nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. A magyar küldöttséget Mercedes Caballero Fernández, a Gazdasági és Pénzügyminisztérium Közösségi Alapok Igazgatóság főigazgatója is fogadta.

Kovács Tamás Iván hivatalos megbeszélést folytatott Teresa Ribera Rodriguez klímapolitikai államtitkárral, és előadást tartott a Spanyol Vállalkozók Szövetsége (CEOE) által szervezett üzleti fórumon. A találkozón főként építőipari, közlekedési és energetikai fejlesztési lehetőségek és projekttervek iránt érdeklődő spanyol vállalatok vezetői vettek részt.

A két ország közötti gazdasági kapcsolatok élénkek, Spanyolország Magyarország 10. legfontosabb export- és 19. importpartnere. Az együttműködés azonban tovább bővíthető különösen az energetika, az infrastruktúra és a telekommunikáció területein - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását