2024. május 19. - Ivó, Milán

Fellegi az EU-elnökség energetikai prioritásairól tárgyalt

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Berlinben, Rainer Brüderle német gazdasági és technológiai miniszterrel folytatott megbeszéléseket.
2011. január 13. csütörtök 19:59 - HírExtra
A Tour de Capitales találkozósorozat keretében létrejött program során a magyar tárcavezető ellátogatott a Német Gazdaság Házába is, ahol a Német Ipari Szövetség (BDI) felkérésére előadást tartott a magyar EU-elnökség energetikai prioritásairól, és külön megbeszélést folytatott a szervezet elnökével, Hans-Peter Keitellel is.

Fellegi Tamás a Német Ipari Szövetség meghívásának eleget téve előadást tartott a Német Ipari Szövetség energetikai szakosztályának tagjai előtt, melyen tájékoztatást adott Magyarország és a magyar elnökség energetikai prioritásairól és aktuális kérdéseiről.

Ennek keretében elmondta: minden uniós állampolgár számára biztosítani kell a biztonságos energiaellátáshoz való hozzáférést, a megfizethető szolgáltatásokat és a fogyasztóvédelmet, és nem szabad megfeledkezni a fenntarthatóság kritériumairól sem.

A magyar fejlesztési miniszter ezt követően ellátogatott a Szövetségi Gazdasági és Technológiai Minisztériumba, ahol Rainer Brüderle szövetségi gazdasági és technológiai miniszterrel folytatott megbeszéléseket soros elnöki feladatainkról.

A 2011. február 4-i Európa Tanács ülésével kapcsolatban a magyar tárcavezető kiemelte, a magyar elnökség törekvése, hogy a tanácsülés az egész Európai Unió számára gazdasági, társadalmi és politikai szempontból prioritást jelentő energiabiztonságra helyezze a hangsúlyt. A miniszter a nap további részében megbeszélést folytatott a Deutsche Telekom, az E-ON és a Metro AG legfelsőbb szintű vezetőivel.

A berlini látogatás a "Tour de Capitales" találkozósorozatának egyik állomása volt, melynek során a magyar kormány tagjai felkeresik az uniós tagországokat, hogy az azonos szakterületekért felelős külföldi kollégáikkal megismertessék az Európai Unió Tanácsa magyar elnökségének adott szakterületet érintő prioritásait.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását