2024. május 18. - Erik, Alexandra

A bor a legjobb gyógyszer

Meglepő tanáccsal állt elő Tihanyi László orvos: naponta két deciliter fehérbor elfogyasztásával védekezzünk az influenza ellen! Az orvos szerint a bor megvédhet a rettegett H1N1-vírustól is.
2011. január 15. szombat 18:59 - HírExtra
Kellemes és hatékony módot javasol az influenza, egyben a H1N1-vírus elleni védekezésre Tihanyi László orvos. A doktor azt tanácsolja, esténként fogyasszunk két deciliter fehérbort, ami megvéd minket attól, hogy a vírus bejusson a sejtjeinkbe.

"A pácienst nem az alkohol védi meg a vírustól, hanem a fehérborban található értékes anyagok. A borban ugyanis – különösen a rizlingfélékben, a chardonnay-ben és a furmintban – nagyon magas a sikiminsav-tartalom. A sikiminsav pedig a kór egyik legnagyobb ellensége, mert meggátolja, hogy a vírus bejuthasson a sejtekbe, és betegség alakuljon ki" – magyarázta Tihanyi László, aki huszonnyolc éve praktizál belgyógyászként és kardiológusként.

A sikiminsavat már régóta használják a gyógyászatban, s eddig a kínai csillagánizsból nyerték ki. Egy olasz professzor azonban észrevette, hogy a jó minőségű fehérborok szintén nagy mennyiségben tartalmazzák ezt a savat, literenként akár 200 milligrammot is. A gyógyszertárban kapható orvosságban kapszulánként 75 milligramm sikiminsav található.

Dr. Bense Tamás háziorvos is jó megelőző szernek tartja a bort, természetesen mértékkel fogyasztva.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását