2024. április 28. - Valéria

Év Bortermelője: Megvan az öt jelölt!

Lezárult az „Év Bortermelője 2010” szakmai megmérettetés első fordulója, így megvan az öt borász, aki a legtöbb jelölést kapta.
2010. november 10. szerda 13:11 -
Az öt legjobb:

Áts Károly – Tokaji borvidék
Dúzsi Tamás – Szekszárdi borvidék
Gálné Dignisz Éva – Kiskunsági borvidék
Légli Ottó – Balatonboglári borvidék
Vida Péter – Szekszárdi borvidék

Áts Károly tősgyökeres Tokaj-hegyaljai, aki édesapjától tanulta a szőlőtermesztést. Elismeréseit elsősorban a Royal-Tokaji Borászat borkülönlegességeiért kapta.

Dúzsi Tamást, más néven „rosékirálynak”szokták emlegetni... Ez nem véletlen, hiszen borai kitűnőek. Azt vallja: „a titok az, hogy nincs titok”.

Gálné Dignisz Éva neve már tavaly is felmerült. Ő az első hölgy, akit erre a címre jelöltek. A hozzáértők szerint, borai egyértelműen magukon viselik a finom, ám határozott női stílusjegyeket: „csillogóan tiszták, üdék, kedvesek és beszédesek, mint alkotójuk”.

Légli Ottó borai – nevéhez méltóan – légiesek, könnyedek, felemelők, mégis komplexek.

Vida Péter érzékszerveink kényeztetése mellett mindig odafigyel arra, hogy szellemünket is megfelelően táplálja. Tudja, a bor az első, de azt is próbálja megértetni, a bor mellett a képzelet és a szellem kalandvágyait is ki kell elégíteni. Aki borait kóstolja, vagy pincéjébe belép, azt különös érzés keríti hatalmába.

A jelölt borászok a Borest a Bor Akadémián rendezvényen mutatkoznak be. A megmérettetés második fordulójában a Magyar Bor Akadémia tagjai döntik el szavazással, hogy az öt jelölt közül ki legyen 2010. Év Bortermelője.

Az est folyamán Dr. Zelnik József „A nagy szertartás – A bor csodája” című könyvéről is beszél. Nemcsak a bor kedvelőire gondolnak az estén: Lukács Sándor, Jászai és Prima Primissima díjas, Érdemes Művész „Az elűzött álom” című önálló előadásában versek között vallomások hangzanak el a gyerekkorról, a mesterekről, a színészi és a magánélet meghatározó pillanatairól.

A boresten szabad borkóstolással, magyaros hideg falatkákkal és sajtokkal várják az érdeklődőket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását