2024. április 29. - Péter

Orbán: a kétharmad versenyelőny

Orbán Viktor szerint a kormányoldal kétharmados parlamenti többsége és az ebből fakadó politikai stabilitás a "legkomolyabb versenyelőnye" ma Magyarországnak.
2011. január 14. péntek 12:01 - HírExtra
A miniszterelnök az Új Széchenyi Terv pénteki, budapesti bemutatásakor azt mondta, az ország jövőjével játszanak azok, akik a magyar nép - kétharmados parlamenti többségben kifejeződött - akaratát úgy tüntetik fel, mint ami veszélyt jelent az ország számára.

Az összefogást nem veszélynek, hanem értéknek, lehetőségnek kell tekinteni és mindenek fölött büszkének kell rá lenni - fogalmazott Orbán Viktor, a kormánypártok kétharmados többségét a magyar emberek összefogása megtestesülésének nevezve.Kitért arra, hogy a kormányzás során kell vállalni konfliktusokat is, de az Új Széchenyi Terv a kormányzás "barátságos arcát" mutatja, a reményről, az együttműködésről és a közös lehetőségekről szól.

A kormány politikájának középpontjában Magyarország ésszerű újjászervezése áll - jelentette ki Orbán Viktor.

A kormányfő szerint ez fogja magával hozni a kiadások csökkentését és a bevételek növekedését, ez fogja helyreállítani a pénzügyi egyensúlyt, ez segít majd 3 százalék alatt tartani a költségvetési hiányt, és teszi lehetővé az államadósság csökkentését.

A miniszterelnök az Új Széchenyi Tervről azt mondta: célja, hogy talpra állítsa a magyar gazdaságot, beindítsa a növekedést, és tíz év alatt egymillió új munkahelyet teremtsen.

Egy ország átszervezésére egy emberöltőben csak egyszer van lehetőség - hangoztatta a miniszterelnök, hozzátéve: mindig meg kell küzdeni "a múlt erőivel", amelyek azon dolgoznak, hogy Magyarországot visszavigyék a nemzetközi gyámság alá, a megszorításokba, az eladósodásba, "amin aztán ők jót kereshetnek", de a mostani kormány ezt nem támogatja.

Ha a hazai kis és közepes vállalkozások egyre többen lesznek, és sikeresebbé válnak, belátható időn belül az egész ország erősebb, sikeresebb és boldogabb lesz - fogalmazott Orbán Viktor.

Magyarországon nem lehet elbújni a munka elől, és nem lehet kimenekülni a munkaerőpiacról azt remélve, hogy majd az állam munka helyett valamilyen, másoktól beszedett adókból szociális juttatásokat fog fizetni - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint, ha nem fogadjuk el azt a tételt, hogy nem lehet elmenekülni a munka elől, akkor nincs esély a gazdaságpolitika sikerességére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását