2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány lázálma nem vált valóra

Gyurcsány Ferenc, egykori miniszterelnök 2004. december 5-e előtt azzal riogatott, hogy ha megszavazzák a kettős állampolgárságot, 23 millió román özönlik majd be az országba. Úgy látszik Romániából eltűntek a románok.
2011. január 14. péntek 07:34 - Forján-Vass Máté
Az első nagy hazugság?

Több, mint egy hete kérhetik a magyar állampolgárságot a határon túli magyarok. A lehetőséggel a legtöbben Erdélyben élnek, de nem a románok.

Gyurcsány Ferenc 2004-ben a kettős állampolgárságról szóló népszavazást politikai alapokra helyezte: egyik legfőbb fegyvere a beözönlő románsággal való riogatás volt. 23 millió beköltöző románról látott lázas rémálmokat, és állította: ez a valóság.

Özön legfeljebb a Tisza mentén van, meg Ausztráliában, de a románok nem jönnek. Esetleg eltűnt a 23 millió ember, akiket Gyurcsány vizionált?

Népszavazás 2004
2004. december 5-re írták ki a népszavazást a kettős állampolgárságról. Ugyan az igenek száma volt többségben, de az alacsony részvétel miatt nem volt érvényes a népszavazás.
A hazugság ára

Vagy nem is volt 23 millió román, aki bejöjjön, csak egyszerűen hazudott, mert meg kellett nyernie ezt a csatát is? Az őszödi beszéd óta tudjuk, hogy mekkora Gyurcsány szavainak valóságtartalma.

A liberális oktatáspolitikán és a ValóVilágon leszedált embereket viszont nem volt nehéz megbolondítani, hiszen fogalmuk sem volt, miről szavaznak, illetve miért nem szavaznak. Csak azt mondták nekik, hogy ne menjenek el voksolni, mert különben tele leszünk románokkal (Milyen érdekes, hogy ugyanezek az emberek elmentek a tandíj és a vizitdíj eltörlését megszavazni…).

Ennek a hazugságnak köszönhetően viszont több millió magyar még évekig nem juthatott állampolgársághoz, még akkor sem, ha már régóta itthon tevékenykedett .

De ugyanennek a hazugságnak köszönhető, hogy a magyar állampolgárok évekig nem tudtak úgy kimenni a határon túlra, hogy az ott lakók szemébe nézzenek.

Csúnya melléfogása volt ez Gyurcsánynak, kiváncsiak lennénk, most hogyan magyarázná a bizonyítványát...

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását