2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mi lesz Gyurcsány sorsa?

A Magyar Hírlap értesülése szerint nem sietik el a döntést az MSZP megfelelő grémiumai Gyurcsány Ferenc pártbeli platformjával kapcsolatban.
2011. január 11. kedd 07:51 - HírExtra
A napilap arról ír, hogy szocialista forrásokból úgy tudják: az MSZP egyes vezetői is egyfajta "optimumra" törekednek, ugyanis nem céljuk, hogy a volt kormányfő a pártban megerősödjön, de az sem, hogy "mártírként" távozzon a szocialisták soraiból. A lap ismertetése szerint februárban válaszút elé kerülhet Gyurcsány és új MSZP-s platformja, a párt megfelelő szerve ugyanis addig dönt arról, hogy a tömörülés a szocialisták alapszabályának megfelelően működik-e.

A Magyar Hírlap forrásai szerint a gyurcsányista Demokratikus Koalíciónak meglesz a szükséges számú párttagja, ugyanakkor elképzelhető, hogy a nagyszámú nem MSZP-s, "külsős" pártoló tag és a meghirdetett ideológiai irányvonal miatt a párton belül nem platformként, hanem csupán tagozatként működhet majd, ami a szocialistáknál "kisebb rangot jelent".

Az MSZP választmányának decemberi ülésén fogadták el a tagozatok és platformok minősítőbizottságának szempontrendszerét, amely alapján minden MSZP-n belüli szerveződést megvizsgálnak, s döntenek a megerősítésükről vagy a megszüntetésükről. Az utóbbi forgatókönyv azt is eredményezheti, hogy Gyurcsány Ferenc és szövetségesei kiválnak a pártból - írja a Magyar Hírlap.




Forrás: Magyar Hírlap
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását