2024. április 29. - Péter
A teljesség igénye nélkül megpróbáltuk összeszedni a magyar foci tavalyi, felejthetetlen pillanatait. Elöljáróban csak annyit, hogy felettébb szórakoztató éven vagyunk túl.
2011. január 2. vasárnap 08:39 - Tóbiás Gábor
Még 2009 végén robbant ki a nagy európai bundabotrány. Majd arra is fényderült, hogy bizony - bizony magyar csapatok meccsei is gyanússá váltak. Természetesen azóta mély csönd honol a témában, csupán a Loki két játékosát meszelték el. (Vukasin Poleksicet és Mészáros Norbertet.) Őket is csak a BL meccsek miatt, pedig ha hihetünk a bochumi ügyészségnek (miért is ne?) akkor legalább 14 meccsen bundáztak a magyar élvonalban.

Ess eső ess

Varga Zoltán, az FTC egykori legendája a hazai viszonyokról
"Minek hülyítsük egymást? Egy elveszett országban élünk, ahol nincs tisztesség, és ahol olyan elv szerint élünk, hogy az is lopott, én is loptam, hunyjunk szemet felette. Ami a futballt illeti, egyértelmű, hogy három ember irányít. Az egyik fővárosi klub dúsgazdag tulajdonosa, aki még a válogatott összeállításába is beleszól, az egykor megbukott szövetségi kapitány, no meg a most menekülni kényszerülő MLSZ-elnök. Kisteleki Istvánról egyébként csak annyit, két éve szóba került a nevem a női válogatottnál, s még el is vállaltam volna a feladatot, de Kisteleki kerek perec kijelentette, engem felejtsenek el."
A bajnokság tavaszi szakasza egy kis csúszással kezdődött. A sok csapadék miatt a pályák hetekig alkalmatlanok voltak a játékra. Az időjárásra sajnos még nincsen befolyással az, ha eldöntik, hogy márpedig február közepén futballmeccs lesz. Idén is hasonlóak a tervek, kíváncsian várjuk, hogy az új MLSZ tud-e parancsolni az időjárásnak. (Persze talán logikusabb lenne a pályákat alácsövezni. Ez valószínűleg kevesebből is megoldható lenne, mint amennyiből új stadiont kap a Debrecen.)

Szép lassan felszáradtak a pályák, ha a bunda meccsekről nem veszünk tudomást, akkor azok nyilván meg sem történtek, a Loki pedig begyűjtötte ötödik bajnoki címét.

A cívisváros csapatán kívül még Videoton, a ZTE és a Győr szerzett jogot arra, hogy külföldi kupában indulhasson, de ekkor még hátravolt a nyári szünet és a foci VB.

Azonban hála Istennek hazánk aranylábú gyermekei újfent levették a vállunkról a szurkolással járó iszonyatos idegi terhelést. Ezért csak annyi volt a dolgunk, hogy kényelmesen hátradőlve (esetleg egy fröccsel a kezünkben) szurkoljunk Kassai Viktornak, nehogy indokolatlanul bírálja felül a partjelző döntéseit, vagy fújjon be tévesen valami baromságot.

Rejtélyes svédek Fehérvárott

A nyári szünet alatt belehúzott a Videoton: hatszázezer euróért igazoltak két „svéd” játékost, Bojan Djordjicot és Martin Mutumbát. A hatalmas csinnadrattával idehozott focisták azonban nem győzték meg Mezey doktort. Csupán perceket kaptak a magyar első osztályban.

Ha többet játszhattak volna, még az is lehet, hogy a Vidi képes valami értékelhetőt nyújtani a az EL selejtezőjében, ahol a „komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező” (???) Mariborral került szembe. (Az idézet Mezey doktortól származik.) Ezt viszont már soha nem tudjuk meg.

Különben a Videoton szurkolóinak nehéz megfelelni, elég ha csak a Siófok elleni nyitómeccsre gondolunk. Mezey úr is nehezen dolgozta fel a kritikát. Azóta már a Vidi vezeti a tabellát, van esély arra, hogy meg is nyerje bajnokságot.


Lelátói pletykák szerint csupán azért fordulhat mindez elő, mert Magyarország miniszterelnöke is így akarja. Nem célunk most igazságot tenni, mindenestre elgondolkodtató, hogy míg a Videoton ultráinak lehet füstöt és görögtüzet használni, addig máshol ez zártkaput és súlyos pénzbírságot von maga után.

Új kormány, új MLSZ, új elméletek

Az MLSZ és a kormány is új elméleteket gyártott azzal kapcsolatban, hogyan lehetne megregulázni a szurkolókat.

Az őszi, Magyarország- San Marino összecsapáson például nem lehetett jegyet venni órákkal a meccs előtt már, szigorúan a biztonság jegyében.

Majd ezek után a Belügyminisztériumban úgy gondolták, hogy a legjobb megoldás az lesz, ha rögtönítélő bíróságokat állítanak fel a stadionokban akik a rosszalkodókat majd jól elítélik azon nyomban.

Eközben az Újpest hazai pályán, vitatható körülmények között gurított egy hatost a Fradinak. Olybá tűnik, hogy nem hozta meg a lilák étvágyát ez a siker, hiszen a nem túl előkelő 11. helyen telel a csapat, míg a zöldek a negyedik helyről várhatják a tavaszi fordulókat.


Ami a pedig a nemzetközi kupákat illeti: a DVSC-n kívül az összes magyar csapat elvérzett, viszonylag gyorsan és fájdalommenetesen.

A Loki az Európa Ligában próbált meg alkotni valami maradandót és végül az utolsó (tét nélküli) meccsen sikerült is legyőzni a Sampdoria C-t, Kabát Péter duplájával.

Az exújpesti játékost valószínűleg kellőképpen felpörgette amikor az előző EL meccs után Ukrajnában lezúzta a lengyel (!) követség őrbódéját.

Vajon mit hoz a jövő?

Nem lenne szép dolog, ha elhallgatnánk, hogy a Válogatott viszont nem szerepelt olyan rosszul az idén, mint azt megszokhattuk. Megvertük idegenben a finneket és a világranglistán jelenleg 42. a magyar labdarúgó-válogatott.

Ez a helyezés a legjobb, amelyet 1993 óta valaha elfoglalt a nemzeti csapat. Ez mindenképpen bizakodásra ad okot, bár azt ne felejtsük el, hogy a neheze még hátra van: márciusban a hollandok ellen kéne bizonyítani, majd pedig szeptemberben a svédek ellen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

lehet más a kannás bor
2011. január 3. 16:52
"Eközben az Újpest hazai pályán, vitatható körülmények között gurított egy hatost a Fradinak. Olybá tűnik, hogy nem hozta meg a lilák étvágyát ez a siker, hiszen a nem túl előkelő 11. helyen telel a csapat, míg a zöldek a negyedik helyről várhatják a tavaszi fordulókat."

Vitatható körülmények???????? A hatnull azért elég vitathatatlannak tűnik...

Ráadásul olyan csapat szurkolói nem ismerik el a súlyos vereséget, akiknek a csapatát apróhirdetésben (!) árulja a tulaja...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását