2024. április 27. - Zita

Javítanák a romatelepek lakhatási feltételeit

A kormány az érintettek saját teljesítményéhez kötné a szegregáltan, elsősorban romatelepeken élők lakhatási feltételeinek javítását - mondta Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán, kormányszóvivői sajtótájékoztatón.
2010. december 15. szerda 17:20 - HírExtra
Az államtitkár szerint a kormány jövőre két konkrét vállalkozással is be kívánja mutatni Magyarország romastratégiában való elkötelezettségét.

Balog Zoltán hangsúlyozta: a korábban romatelepek felszámolása néven ismert, a hátrányos helyzetűek lakhatási feltételein javítani kívánó program azt jelenti, hogy a támogatásra jelentkezőknek a munkában, az iskolában, illetve más közösségi tevékenységekben kell megmutatniuk a segítség igénybevételére való alkalmasságukat.

A kabinet emellett egységesíti a roma ösztöndíjprogramokat, így a nehéz helyzetben lévő költségvetés ellenére is rekordnagyságú, összesen mintegy 3 milliárd forintos támogatás jut például az iskolai lemorzsolódás csökkentésére - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását