2024. május 18. - Erik, Alexandra

Aki megmenti a bemutatót

Az Ascanio Albában című opera Fauno szerepére kitűzött Rácz Rita megbetegedése miatt veszélybe került a Mozart-mű magyarországi ősbemutatója, amelyet december 12-ére hirdetett meg a budapesti Operaház.
2010. december 8. szerda 13:11 - HírExtra
A premiert Kolonits Klára menti meg azzal, hogy mindössze hatnapos felkészülés után elénekli a szerepet, amelyben két virtuóz koloratúr-áriát is hallhat tőle a közönség.

Kolonits Klára 1997-ben a III. Budapesti Nemzetközi Énekverseny 2. helyezettje, a Treviso-i Toti dal Monte énekverseny különdíjasa, 2000-ben a Magyar Rádió Énekversenyének első díjasa és különdíjasa, 2003-ban a Nemzetközi Haydn Énekverseny 2. helyezettje és különdíjasa volt. A kékszakállú herceg vára Juditja a Bartók-opera 2005-ös filmváltozatában.

Számos sikeres szopránszerep eléneklése után augusztusban könnyed kirándulást tett, Bobby McFerrinnel lépett fel Budapesten az operaműfaj kiválasztott képviselőjeként, majd az Operaház novemberi Erkel-bemutatóján, a Bánk bán ősváltozatában Melinda szerepét énekelte. Decemberben a dalszínház Varázsfuvola előadásának Éj királynőjeként és A denevér Rosalindájaként látható.

A 12-ei bemutatón Fischer Ádám vezényletével lép színre, az előadást Parditka Magdolna és Szemerédy Alexandra állítja színpadra – a páros először rendez az Operaházban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását