2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

ÚMFT: több projektet töröltek a programból

Útfelújítások mellett nagy projekteket, az államigazgatás elektronizálását és egészségügyi programokat is törölt a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervből (ÚMFT) - derül ki a Magyar Közlönyben megjelent egyik határozatból.
2010. november 22. hétfő 13:51 - HírExtra
A kormányhatározat mellékletében felsorolt, törölt projektek között szerepel több Vas és Zala megyei útfelújítás, így például elmarad a Szentgotthárd-Rábafüzes (országhatár) közti út felújítása is. A nagyobb törölt projektek között van a Hévíz nemzetközi Gyógyhely egészségturisztikai fejlesztése – Új Fürdő és Terápiás Centrum kialakítása -, valamint a kecskeméti Kreatív Innovációs Központ, és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. IKEA projekt.

Az államigazgatás elektronizálása keretében törölték a hatósági eljárások elektronikus támogatása, és az elektronikus adatcsere az államigazgatási szervek között projektet. E körbe tartozik a Központi Elektronikus Szolgáltató Rendszeren működő elektronikus szolgáltatások informatikai biztonsági auditja és szervezetszintű technológiai értékelése, továbbá a telefonos ügyfélkiszolgálási rendszer, illetve az elektronikus azonosítás megteremtése - mindhármat törölte a határozat.

A törlési listán szerepel még az egészségügyi programok közül a szűrőprogramok és országos kommunikációjuk (a népegészségügyi szervezett szűrési programok támogatása), továbbá a betegazonosítási rendszer fejlesztése, valamint a nemzeti e-Health rendszer bevezetésének a támogatása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását