2024. április 29. - Péter

Diana gyűrűje kerül Vilmos herceg menyasszonya ujjára

Édesanyjának, a néhai Diana hercegnőnek a jegygyűrűjével jegyezte el barátnőjét Vilmos brit trónörökös. A menyasszony, Kate Middleton az eljegyzés keddi bejelentése utáni első közös megjelenésük alkalmával viselte is e gyűrűt.
2010. november 16. kedd 19:20 - HírExtra
A Clarence House - Vilmos herceg és édesapja, Károly walesi herceg londoni hivatala - kedden közölte, hogy Vilmos már a múlt hónapban, kettesben eltöltött kenyai üdülésük idején eljegyezte barátnőjét. Esküvőjük Londonban lesz, jövő "tavasszal vagy nyáron"; a konkrét dátumot "megfelelő időben" közzéteszik.

Vilmos és Kate az eljegyzés bejelentése után néhány órával, kedd este először állt jegyespárként a sajtófotósok és a tévékamerák elé a londoni St. James-palotában, Károly herceg rezidenciáján. A hercegi menyasszony büszkén mutatta be a bal kezén csillogó, gyémántberakású, 16 karátos zafírgyűrűt.

Vilmos a felsorakozott újságíróhadnak elmondta: azért adta az 1997-ben, autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő jegygyűrűjét menyasszonyának, mert így édesanyja "is részesévé válik a mai napnak ... és annak (a döntésnek), hogy együtt éljük le életünket" Kate-tel.

A 28 esztendős trónörökös - Károly és Diana elsőszülött fia - kijelentette: ez a jegygyűrű "nagyon különleges jelentőséggel bír" számára, ugyanúgy, ahogy Kate is, ezért természetes, hogy a gyűrűt menyasszonya viselje.

Vilmos édesapja, Károly walesi herceg ezzel az akkor 28 ezer fontba került gyűrűvel jegyezte el csaknem 30 évvel ezelőtt a 20 esztendős Dianát.

Vilmos és Kate a kedd esti közös megjelenés alkalmával egymás dicséretét zengte az újságíróknak. A herceg kijelentette: nagyszerűen érzik magukat együtt, rengeteget ugratják is egymást és sokat nevetnek. Kate közölte: Vilmos személyében igazi figyelmes, szeretetteljes, nagyszerű párra lelt.

II. Erzsébet királynő, Vilmos nagymamája az udvar hivatalos közleménye szerint "elragadtatással" fogadta az eljegyzés és a készülő esküvő hírét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását