2024. május 17. - Paszkál

170 milliárd többlet lesz a nagy jövedelmet fizető munkáltatóknál?

Jövőre hozzávetőleg 170 milliárd forint többletet hagy a kormányzat a magas jövedelmeket fizető munkáltatók zsebében, ha nem változtat az új adótörvényen – állítja Angyal József okleveles adószakértő a Népszavában.
2010. november 3. szerda 08:32 - HírExtra
Szerinte ez úgy lehetséges, hogy az újonnan megalkotott adószabályok szerint januártól a havi 638 ezer 750 forint feletti jövedelemrészre nem kell megfizetniük a munkáltatóknak a 27 százalékos társadalombiztosítási járulékot, ami csaknem 170 milliárdos bevételkiesést jelent majd az államkasszának.

A szakértő furcsának találja, hogy a kieső összeg sehogyan nem nem szerepel a jövő évi költségvetésben. Így az avatatlan szemek számára úgy tűnhet, hogy e tétel nem létezik - írja a lap.

A lap hozzáfűzi: egyes szakemberek szerint az új szabályozás elsősorban a bankszektor számára lesz kedvező, miután ott az átlagosnál sokkal magasabbak a bérek. Így annak a 200 milliárd forintnak, amely az úgynevezett bankadó beszedése révén befolyik az állam zsebébe, a nagy része járulékkedvezmény formájában vissza is jut onnan a pénzügyi szektorba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását