2024. május 18. - Erik, Alexandra

Székházbiznisz a parlamentben?

Az MSZP szerint összeálltak az újabb fideszes székházbiznisz személyi feltételei. Lendvai Ildikó országgyűlési képviselő az MTI-hez eljutatott szerdai közleményében a Műsorszolgáltatási Alap vezérigazgatójának kinevezése kapcsán leszögezi: "kecskére bízzák a káposztát".
2010. október 27. szerda 17:53 - HírExtra
Lendvai Ildikó aláhúzta: az Országgyűlés által megszavazott törvény szerint a Magyar Rádió, a Duna Televízió és az MTI sokmilliárdos ingatlanjai ellenszolgáltatás nélkül kerülnek a Médiatanács irányítása alatt álló Műsorszolgáltatási Alap kezébe, és az szabadon el is adhatja azokat.
A szocialista politikus szerint köztudott a valódi szándék, azaz az, hogy pénzzé kell tenni a három értékes székházat és mindenkit az MTV mai helyére kell telepíteni.

Lendvai Ildikó azt írja: minden személyi feltétel adott az újabb fideszes székházbizniszhez; az üzletekbe ugyanis senki nem lát bele, a közvagyon sorsa átláthatatlanná válik.

Emlékeztet arra, hogy a médiahatóság és a Médiatanács elnöke Orbán Viktor 9 évre "bebetonozott" jelöltje; a Médiatanács tagjai pedig kizárólag a Fidesz jelöltjeiből kerültek ki.
Az ingatlanvagyont megszerző alap vezetői fölött egy személyben a Médiatanács elnöke gyakorolja a munkáltatói jogokat - teszi hozzá azzal, hogy az elnök az alap vezetőjének azt a Fazekas Csabát nevezete ki, aki Simicska Lajos üzleti köreiben szerzett gyakorlatot és kapcsolatokat.

Az alap felügyelő bizottságának tagjait szintén egy személyben a Médiatanács elnöke bízza meg, vagyis saját embereit csakis saját emberei ellenőrizhetik - fogalmaz Lendvai Ildikó.

Hozzáteszi: hogy a "kecskéket egyetlen kerítés se választhassa el a káposztától", a törvény a székházak eladása esetére nem írta elő a nyílt pályázatot, csupán azt, hogy az esetleges meghívásos pályázaton induló kliensek számára egyforma feltételeket kell biztosítani.

A Népszava szerdai számában írt arról, hogy Szalai Annamária, a Médiatanács elnöke Fazekas Csabát nevezte ki a Műsorszolgáltatás Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójának. A lap úgy tudja, hogy Fazekas Csaba a korábban Simicska Lajos volt APEH-elnök érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt. jelenlegi és a Hír Tv egykori vezérigazgatója.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását