2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Somló Volán is ott segít ahol tud

Iszapömlés - A Somló Volán végzi a személyszállítást, a járművek iszapmentesítését.
2010. október 16. szombat 18:36 - HírExtra
Az iszapkatasztrófa sújtotta területen az ajkai Somló Volán Zrt. buszai szállították és szállítják a mentési munkálatok résztvevőit, a kitelepítetteket, illetve az iskolás gyerekeket; a cég terelőútvonalakon közlekedteti menetrend szerinti járatait is - tájékoztatta Barta János, a társaság vezérigazgatója szombaton az MTI-t.

Mint elmondta: a Veszprém Megyei Védelmi Bizottság igényeinek megfelelően bocsátották rendelkezésre a buszokat, így például a kolontáriak kitelepítését tizenöt busszal oldották meg, s a lakosság pénteki visszaszállításában is a Somló Volán vállalt döntő szerepet.
Barta János közlése szerint Ajka-Devecser-Somlóvásárhely között naponta mintegy 8-10 vonatpótló buszt közlekedtetnek, de a cégük adta húsz autóbusz állandó készenléti ügyeletét is, illetve a Kisalföld Volánnak a katasztrófa sújtotta területre vezényelt buszainak műszaki ellátását is megoldották.

"Beszállt" a Somló Volán a Volán-társaságok által befizetett jótékonysági támogatásba is, a volános cégek összesen 3 millió 850 ezer forintot fizettek be a károsultak javára - tájékoztatott a vezérigazgató, aki elmondta azt is, hogy cégük az ajkai járműmosóban soron kívül végzi a kárterületen közlekedő járművek mosását, iszapmentesítését és a lúg semlegesítését.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását