2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Iszapkatasztrófa: újjáépítik a vasúti pályát

Új vasúti pályát építenek a Veszprém megyei Kolontáron, ahol a múlt hétfői iszapömlés következtében használhatatlanná vált a pályaszerkezet.
2010. október 14. csütörtök 17:22 - HírExtra
A kiürített település egykori megállójához már kiszállították a vasúti síneket, zajlik a pálya alapozása – tapasztalták a katasztrófa sújtotta településen csütörtökön tartott sajtóbejáráson a médiumok képviselői, köztük az MTI tudósítója.

A Torna-patakon a katonák által korábban épített ponton-hidat már elbontották, a települést kettészelő védőgát oldalát erősítik, teherautók hordják az ahhoz szükséges köveket, földet. Már felsorakoztak a munkagépek, hogy ledózerolják a bontásra ítélt nyolc házat. A kiürített település utcáit gipsszel felszórták, a falut elhagyó autókat pedig lemossák.

A múlt hétfői katasztrófa következtében kilenc helybéli vesztette életét. Múlt szombaton, egy újabb gátszakadás veszélye miatt a falu teljes lakosságát kitelepítették. Ők péntek déltől térhetnek vissza településükre, de az iszappal elöntött területen ezentúl senki nem lakhat.

A csütörtöki sajtóbejáráson mintegy száz újságíró és operatőr, illetve fotóriporter vett részt. A három autóbusszal szállított médiamunkások felmehettek a megsérült tározó tetején lévő gátra, majd megnézhették Kolontár védekezési munkáit. A sajtó munkatársainak Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár és Dobson Tibor ezredes, kármentesítési szóvivő adott tájékoztatást.

Vasárnap szintén sajtóbejárást tartottak a katasztrófa sújtotta térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását