2024. április 29. - Péter

Szögi Lajosra emlékeztek

Szögi Lajos halálának évfordulójára emlékeztek a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán vasárnap. A településen 2006. október 15-én verték agyon a tiszavasvári tanárt.
2010. október 11. hétfő 07:08 - HírExtra
A településen a Kossuth utcában - ahol a tragédia történt, és ahol Szögi Lajos emlékműve is helyet kapott - mintegy száz motoros vonult fel rendőri felvezetéssel.

Olaszliszkán több rendőr - kutyákkal - vigyázta a rendet, illetve a település előtt elágazások mentén is rendőri jelenlétet lehetett tapasztalni.

A Gój Motoros Egyesület által szervezett megemlékezésén elhangzott: Szögi Lajost a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én annak a kislánynak a hozzátartozói, ismerősei, akit a férfi gépkocsijával elsodort az út mellett. A gyerek a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádoltak, akiket már jogerősen - tavaly novemberben - elítéltek. Ők összességében 157 évet kaptak.

Három elkövetőt életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtottak - legkorábban harminc év múlva szabadulhatnak - egy elítélt 17 évet, másik kettő 15-15 évnyi büntetést kapott, míg a bűncselekmény idején fiatalkorú elkövetőknek 10-10 évet kell töltenie fiatalkorúak börtönében.

A megemlékezésen arról is szóltak, hogy a tárgyalások során kiderült: a bűncselekményt nem nyolcan követték el, hanem többen voltak. Ennek vizsgálata a rendőrségen már lezárult, jelenleg az ügyészségnél van az ügy - hívták fel a figyelmet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását