2024. május 17. - Paszkál

A pénzüket akarják az Alstom sztrájkoló munkásai

A német Alstom vállalat hétfőn nem tudta elszállítani a tulajdonát képező alkatrészeket a TE Ganz-Röck Zrt. kiskunfélegyházi gyárából, mert a sztrájkoló munkások elállták az üzem bejáratát.
2010. október 11. hétfő 22:01 - HírExtra
A gyárban a munkások a múlt hét csütörtök óta sztrájkolnak, elmaradt bérüket követelve. Hétfőn három tehergépkocsi érkezett az üzem bejáratához, de nem tudtak bemenni, mert a munkások a bejárat elé álltak. Atrocitás nem történt, erőszakot egyik fél sem alkalmazott. A helyszínre hívott rendőrök sem tudtak dönteni, ezért kora délután az Alstom jogi képviselői a rendőrségre mentek egyeztetni. Később a sztrájkbizottság tagjait is a rendőrségre hívták.

A  rendőrségen egyenként meghallgatták a vállalat képviselőit és a sztrájkbizottság tagjait, de semmilyen döntés nem született.

A feszült várakozás után délután hat órakor a sztrájkoló munkások tapsától kísérve a három tehergépkocsi elhagyta a gyár bejárata előtti területet.

Fórika Ibolya, az Alstom Hungary Kft. kommunikációs igazgatója elmondta: további egyeztetések után szeretné a cég elszállítani a megmunkálásra átadott, saját tulajdonát képező termékeket. Az MTI-nek a helyszínen megmutatták azt az angol nyelven írt engedélyt Ménes István, a TE Ganz-Röck Zrt. vezérigazgatója aláírásával, amely szerint a német cég a kiskunfélegyházi telephelyről elszállíthatja a megmunkált termékeket.

A TE Ganz-Röck Zrt. részéről senki nem tartózkodik a helyszínen, telefonon sem lehet elérni senkit.

A múlt hét csütörtök óta sztrájkoló munkások közül többen elpanaszolták az MTI tudósítójának: szinte "kiéheztetés folyik", mert nem mondnak fel nekik, ezért munkanélküli segélyért sem folyamodhatnak. Hat és fél hónapja nem kapnak bért, a kilátástalanság szélére került több család.

A sztrájkoló munkások azt szeretnék elérni, hogy a Te Ganz-Röck Zrt. tulajdonosai fizessék ki elmaradt bérüket és a visszatartott juttatásokat, amit a 200 millió forintnál nagyobb értékű szállítmány visszatartásával próbálnak kikényszeríteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását