2024. május 19. - Ivó, Milán

Szőcs hozzájárulna az Európa 2020 stratégiához

A magyar európai uniós elnökség prioritásairól tárgyalt Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár uniós vezetőkkel Brüsszelben - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) csütörtökön az MTI-vel.
2010. október 7. csütörtök 18:37 - HírExtra
Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár Androulla Vassiliouval, az Európai Unió oktatásért és kultúráért felelős biztosával, valamint Fadila Laanannal, a belgiumi francia közösség kultúráért és audiovizuális ágazatért felelős miniszterével találkozott - olvasható a közleményben.

A NEFMI tájékoztatása szerint Androulla Vassiliouval folytatott tárgyalásán Szőcs Géza elmondta: a magyar elnökség számára különösen fontos, hogy a prioritások között szerepel a kultúra hozzájárulása az Európa 2020 stratégiához. Ehhez a biztos hozzátette, hogy ez a kezdeményezés a többi tagállam kulturális minisztereitől kapott visszajelzések szerint is figyelemre méltó.
"Az Európai Uniót sokan csak gazdasági térnek tartják, de egy gazdasági tér sohasem lehet olyan tartós, mint egy spirituális tér - ennek kialakításában pedig a kultúrának és a művészeknek nagyon nagy szerepük van" - idézi a közlemény Szőcs Gézát.

A tájékoztatás szerint Fadila Laanan belga miniszter ígéretet tett arra, hogy a januárban kezdődő magyar elnökség alatt is folytatják a két ország közötti kiváló együttműködést. Szőcs Géza hangsúlyozta, hogy a magyar elnökség továbbviszi a belga elnökség által útnak indított kezdeményezéseket.

Szőcs Géza csütörtökön és pénteken felszólal az Európai Unió kulturális, majd az audiovizuális politikáért felelős minisztereinek ülésén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását