2024. május 21. - Konstantin

OCÖ rendezvényt zavartak meg bombariadóval

Bombariadóval zavarták meg az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) fővárosi épületében szerda délelőttre Cigányok Budapestért - Budapest a cigányokért címmel szervezett főpolgármester-jelölti vitát, amelyen - a két meghívott közül - csak az MSZP jelöltje, Horváth Csaba jelent meg.
2010. szeptember 29. szerda 11:08 - HírExtra
A szocialista politikus érkezése előtt fél órával telefonon értesítették a roma érdekképviseleti szervezetet, hogy robbanószerkezetet helyeztek el a Dohány utcai épületükben, és a bejelentő szerint az fél 11-kor "robbanni fog".

Bár Horváth Csaba megérkezett a rendezvényre, és be is ment az OCÖ dísztermébe, a szervezők és a rendőrség tanácsára kiürítették az épületet, és értesítették a tűzszerészeket.

A tervek szerint még a délelőtt folymán egy másik helyszínen megtartják a romák élethelyzetével foglalkozó rendezvényt.

A másik meghívott, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje már kedden közölte: nem vesz részt olyan rendezvényen, vitán, amelyre a demokratikusan megválasztott, parlamentbe bejutott valamennyi párt főpolgármester-jelöltjét nem hívják meg. Szűcs Somlyó Mária, Tarlós István sajtófőnöke az MTI-t szerdán arról tájékoztatta, a főpolgármester-jelölt korábban írásban jelezte a szervezőknek, hogy az LMP és a Jobbik jelöltjét is hívják meg.

A szervezők viszont az MTI-nek azt mondták, azért csak az MSZP és a Fidesz-KDNP jelöltjét invitálták, mert ez a két jelölt adta le a legtöbb ajánlószelvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását