2024. április 28. - Valéria

Sampras: Nadal überelheti Federert

Pete Sampras amerikai teniszlegenda szerint a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadal megdöntheti a svájci Roger Federer rekordját, aki 16 Grand Slam-tornán diadalmaskodott egyéniben.
2010. szeptember 24. péntek 11:25 - HírExtra
A 24 esztendős Nadal a US Open szeptember 13-i döntőjében a szerb Novak Djokovicot legyőzve gyűjtötte be kilencedik Grand Slam-trófeáját, s a korábban 14 egyéni GS-diadallal csúcstartó Sampras úgy gondolja, a spanyol olimpiai bajnok behozhatja, s akár meg is előzheti Federert.

"Ha mindent megfelelően eltervez és jól kezeli a tényt, hogy ilyen fiatalon ennyi mindent nyert, akkor sikerülhet neki - mondta csütörtökön a 39 éves amerikai. - Az egyetlen kérdés vele kapcsolatban az, hogy fizikailag mennyire bírja azt az elképesztően kemény munkát, amit végez. Amikor játszik, könyörtelen, egy vadállat a pályán."

Sampras hozzátette, mindez nem jelenti azt, hogy a párosban ötkarikás aranyérmes Federer nem nyeri vissza korábbi formáját, és nem nyer több Grand Slam-versenyt.

"Roger is pontosan tudja, mi a feladata - mondta. - Még mindig kiválóan játszik, csak mostanában néhányan jobban teljesítenek nála. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nyer még GS-tornát."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását