2024. május 3. - Tímea, Irma

Megjött az új iPhone

Csaknem háromszáz, többségében fiatal Apple rajongó várta az iPhone 4 magyarországi megjelenését, az új készüléket pénteken nulla órától kezdték árusítani a budapesti Aréna Plaza T-Mobil boltjában.
2010. szeptember 24. péntek 09:04 - HírExtra
Molnár Máté csütörtökön reggel háromnegyed hattól elsőként állt, azaz ült sorba, hogy megvásárolhassa az Apple eddigi legsikeresebb termékének tekintett okostelefonját, amelyet éjfélkor Christopher Mattheisentől, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatójától vehetett át személyesen. Az Apple június 7-én mutatta be Amerikában az iPhone-okostelefonok negyedik generációját. A készülék világpremierjének első három napján több mint 1,7 millió darab talált gazdára.

A telefonra váró vásárlók a sorszámok nyitás előtti kiosztásáig fegyelmezetten viselkedtek, kisebb pánikot mindössze az a pletyka okozott, hogya boltban csak annyi készülék van, amennyi sorszámot az előre kikészített tálcákról kiosztottak. Ezekből összesen 250 darab volt, a többiek már csak ruhatári cetliket kaptak. A szervezők azonban mindenkit megnyugtattak, hogy szükség esetén más boltok készleteiből is hoznak.

A telefon népszerűsége annak ellenére töretlen, hogy már a megjelenés utáni napokban kiderült: az iPhone 4-gyel vételi problémák adódhatnak, ha a felhasználó nem a "megfelelő módon" tartja.

Az amerikai informatikai óriásvállalat mindössze ingyen védőtokkal orvosolta az Egyesült Államokban kezdetben hibaként kezelt jelenséget, de ezt az lehetőséget az európai vásátlóknak már nem ajánlották fel.

A nyári bemutatóval egy időben beharangozott fehér változattal viszont gyártási problémák adódtak, ezért ez a verzió csak hónapokkal később várható. Elemzők szerint a negyedik generációs modellel együtt a szeptember végéig tartó pénzügyi évben 36 millió iPhone találhat gazdára világszerte, azaz 73 százalékkal több, mint az előző évben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását