2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Atkári: először a kasszába kell belenézni

Atkári János korábbi gazdasági főpolgármester-helyettes szerint elsődleges, hogy a választások után felmérjék, milyen pénzügyi helyzetben van a főváros és mennyi forrásból gazdálkodhat. A gazdasági szakember erről a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában beszélt szerdán.
2010. szeptember 15. szerda 10:10 - HírExtra
Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje hétfőn a FigyelőNetnek adott interjújában Atkári Jánost mint lehetséges majdani gazdasági tanácsadóját jelölte meg.

Atkári János erre reagálva szerdán közölte, 2006 óta mindenkinek azt mondja: aki szakmai jelleggel megkeresi, annak rendelkezésére áll. Mint hozzátette, az csak később derül ki, hogy állandó vagy alkalmi tanácsadóként segítheti Tarlós Istvánt.

A főváros gazdasági helyzetéről szólva a szakember kiemelte, hogy nem lesz több forrás a jelenleginél, ezért kevesebb feladatot kellene ellátni. Azt azonban, hogy Budapest a jövőben a feladatok közül mit lát el és mit nem, a politikának kell eldöntenie - közölte.

A BKV-val kapcsolatban Atkári János azt mondta, egyetért Tarlós István terveivel, a mostani "szerepzavart" fel kell oldani a cégen belül. Ez racionálisabb és hatékonyabb működést fog eredményezni - tette hozzá.

Atkári János szerint nem igaz, hogy a hivatal nem érintett a botrányos ügyekben. Mint mondta, a politikai szféra korrumpálódása végzetes hatással járt a hivatal működésére nézve, a folyamatszabályozás alapvető elemei sérültek. Ezek kijavítása legalább egy év - hangsúlyozta.
Atkári János 1994 és 2006 között főpolgármester-helyettes, 10 évig Demszky Gábor bizalmasa volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását