2024. április 27. - Zita

Megvan Vilmos herceg esküvőjének időpontja

A londoni olimpia előtt néhány héttel, 2012 tavaszán kel egybe Vilmos brit trónörökös és kedvese, Kate Middleton - legalábbis a legfrissebb vasárnapi sajtóértesülések szerint.
2010. szeptember 12. vasárnap 15:48 - HírExtra
A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap udvari bennfenteseket idézve azt írta: a pár kifejezetten szeretné, ha "a nagy nap" akkor lenne, amikor a világ szeme egyébként is Londonra szegeződik.

Abban az évben az olimpia mellett egy másik nagy rendezvénysorozat is leköti majd a közfigyelmet: II. Erzsébet királynő 2012-ben ünnepli trónra lépésének gyémántjubileumát, vagyis 60. évfordulóját.

A trónörökösi esküvő időpontjáról szóló korábbi találgatások éppen e két komoly esemény miatt tartották valószínűtlennek, hogy Vilmos és Kate menyegzője is 2012-ben lesz. Néhány hete a Daily Mail például udvari forrásokból olyan értesülést közölt, hogy az esküvő a jelenlegi elképzelések szerint jövő augusztusban lenne.

A News of the Worldnek azonban jól értesült - és magas rangú - palotabeli illetékesek most azt mondták: Vilmos és Kate tudatában van annak, hogy ha a trónörökösi esküvőt nem sokkal a gyémántjubileumi ünnepségek és a 2012. július 27-én kezdődő londoni nyári olimpiai játékok előtt rendezik, az komoly mértékben növelné a Nagy-Britanniára irányuló közfigyelmet. "Lehet, hogy a kínaiak remek show-t kreáltak a legutóbbi olimpia köré, királyi pompában viszont verhetetlenek vagyunk" - lelkendezett az egyik udvari bennfentes a brit lapnak, hozzátéve: Vilmos és Kate esküvője "látványos lesz".

A forrás szerint a királynő is azt pártolja, hogy unokája esküvőjét a gyémántjubileum és az olimpia évére tűzzék ki.

Vilmos egy ízben kibökte, hogy leghamarabb 28-30 éves kora tájékán kíván megnősülni. Mivel az idén ünnepelte 28. születésnapját, innen 2012-ig - 30. születésnapjáig - gyakorlatilag bármilyen időpont szóba kerülhet - feltéve, ha a herceg komolyan is gondolta, amit mondott.

Egyelőre azonban még az eljegyzést sem jelentették be, jóllehet az erről szóló találgatások hulláma is időről időre magasra csap. A Woolworths, az egykori patinás brit áruházlánc például már 2006 karácsonyára legyártatott 25 ezer bögrét, 12 ezer tányért és 15 ezer szalvétát Vilmos és Kate eljegyzési portréjával. A Woolworths azóta tönkrement, a várva várt eljegyzési bejelentés pedig még mindig nem hangzott el.

A brit királyi légierő (RAF) helikopter-pilótájának készülő Vilmos - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia, aki apja után a második a brit trónutódlási sorban - 2001-ben ismerkedett meg polgári származású barátnőjével a skóciai St. Andrews egyetemén.

A herceg - általános megdöbbenésre - három éve szakított ugyan kedvesével, de a mosolyszünet alig két hónapig tartott, és az ifjú trónörökös sikeresen visszakönyörögte magát Kate kegyeibe.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását