2024. április 29. - Péter

Ellenfeleiért aggódik a Fidesz polgármesterjelöltje

Szurkolt cédulagyűjtő ellenfeleinek Zugló fideszes polgármesterjelöltje. Dr. Papcsák Ferenc a HírExtrának adott interjúban azt is elmondta, örül neki, hogy személye felértékeli a kerületet.
2010. szeptember 12. vasárnap 17:56 - Gedei Szilárd
Rossz irányba tart a XIV. kerület, amiről egyértelműen a korábbi városvezetések tehetnek - mondta egy korábbi interjúban a HírExtrának Janicsák István, a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesületének polgármesterjelöltje. Egyetért vele?

Négyen a zuglói polgármesterségért
Janicsák István (Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesülete)
Dr. Papcsák Ferenc (Fidesz-KDNP)
Pelyva György (MSZP)
Várnai László (LMP)
Először is érdemes megjegyezni, hogy mindig is azt lehetett hallani, Zugló hagyományosan egy baloldali, sőt liberális kerület. A tavaszi országgyűlési választások azonban bizonyították, hogy se nem liberális, se nem szocialista, sokkal inkább polgárinak mondható. Ez a városrész egyik nagy erőssége is: a helyben élőknek nagyon erős a polgári öntudatuk, a lokákpatriatizmusuk.

Így legalább tisztában vannak a kerületet érintő problémákkal.

Függetlenül attól, hogy az elmúlt húsz évben nagyon sokat szenvedett ez a városrész - gondolok itt elsősorban a fejlesztések elmaradására, a közbiztonság állapotára, a közlekedési folyosók helyzetére - a lakók szeretnek itt élni. Nagyon erős a civil szféra, sok civil szervezet működik.

Mint például a már említett ZÉK, mely szervezet támogatásával kampányol a polgármesteri székért az exzenész Janicsák István.

Örülök neki, hogy ő is indul. Egyébként mindig minden ellenfelemet tisztelni szoktam, nem kivétel Janicsák István sem. Minden választás a demokrácia ünnepe. Akkor jó egy választás, ha van választási lehetőség. Aggódtam is, hogy a kopogtatócédulák összegyűjtésére rendelkezésre álló idő röidsége csorbítja majd a sokszínűséget.

Végül négy polgármester-jelöltnek sikerült átugornia ezt az akadályt.

Igen, ráadásul több olyan jelölt is indul végül, aki mögött civil háttér áll.

Nyilván a már említett Janicsákra gondol.

Szerintem az LMP-s jelölt sokkal inkább civil hátterű, mint Janicsák. Nyílt titok, hogy a Zuglóiak Érdekképviseleti Egyesüle mögött az egykori SZDSZ-es erők állnak. Magáról a jelöltjükről azonban nem tudok rosszat mondani, csak tisztelni tudom már csak azért is, mert elindul a megmérettetésen.

Janicsák István azt mondta, óriási változásokra van szüksége a kerületnek. Mit gondol Zugló jövőjéről?

Sok fontos feladatot kell megoldanunk. Ott van a közbiztonság kérdése. Naponta törnek fel kocsikat Zuglóban, nemrég az én autómat is feltörték. Sok helyen ott állnak az út mellett a prostituáltak. A bűnözéssel a lehető legrövidebb időn belül le kell számolni.

Van erre esteleg konkrét elképzelés is?


Igen, erre vonatkozóan már ki is dolgoztunk egy intézkedési tervet, a budapesti rendőrfőkapitánnyal és a belügyminiszterrel is felvettem már a kapcsolatot. Fokozottabb rendőri jelenlétre lenne szükség, akár a belvárosban.

Ezen a ponton jöhetnek jól a kormányzatban vállalt pozícióival járó kapcsolatok, gondolok itt elsősorban az elszámoltatási kormánybiztosi posztjára.

Zugló sokkal több figyelmet érdemel az országos politikában, mint amennyit eddig kapott.A kerület számára megtiszteltetés, hogy kormányzati pozíciót kap egy helyi képviselő.

Országgyűlési képviselő, kormánybiztos és októberben polgármesterré is válhat.


Az elszámoltatás nagyon fontos, azonban időleges feladat, melyet egy éves időtartam után illik befejezni. Legalábbis én úgy terveztem, hogy az átadás-átvétellel kapcsolatos elszámoltatási vizsgálatokra legfeljebb ennyi idő után pont kerülhet. Utána már teljes egészében a helyi munkára koncentrálhatok.

Ha egy éven belül nem tudja befejezni?

Igen, nos akkor... Majd meglátjuk...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bsze
2010. szeptember 14. 11:15
Köztudott, hogy Papcsák mögött egy olyan, diktatórikusan működő párt áll, ami mellett a civil zuglóiaknak esélyük sem lesz keresztülvinni az akaratukat. Mint ahogyan az is köztudott, hogy az LMP nem civil, pláne nem liberális. Főleg nem Várnai.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását