2024. április 29. - Péter

Vipera, bicska és kutya - veszélyes cuccok ezrei a bíróságokon

A bicska és a gázspray mindennaposnak számít, az élő kutya azonban még a szakembereket is meglepte. Érdekes statisztika - avagy miket koboznak el a leggyakrabban a biztonsági emberek a bíróságok kapuinál?
2010. szeptember 8. szerda 16:30 - Gedei Szilárd
Indul az ítélkezési szezon, egyre több ember fordul meg a bíróságokon. A legtöbb "vendég" azonban elfeledkezik az egyik legfontosabb alapszabályról: veszélyes tárgyat tilos bevinni a tárgyalóterembe. Szerencsére a biztonsági emberek elég éberek ahhoz, hogy az átvilágító berendezéseikkel a legtöbb nem oda való tárgyat kiszűrjék.

Körömollótól a viperáig

A fegyvernek minősülő tárgyakon és lőszereken kívül olyan eszközök, mint például a körömollók, különböző barkácsszerszámok, alkoholos italok, szeszek vagy más gyúlékony folyadékok sem juthatnak be ezekbe a közintézményekbe.


„Nagyon sokan úgy gondolják, hogy egy pici körömolló vagy csavarhúzó nem
jelenthet problémát. A látogató felesleges bosszúságtól kímélné meg magát, ha még
idejében átnézné a táskáját és ruházatát a belépés előtt” – mondja a témáról Solymár
Zoltán biztonságtechnikai szakértő.

A kutyáját akarta becsempészni


A sok ezer bicska és gázspray mellett eléggé meglepő dolgokat is elkoboznak időnként. Egy alkalommal például a bíróságra látogató hölgy retiküljében ott lapult a házi kedvenc is. A röntgengép monitorján persze csak egy apró csontvázat láttak a biztonsági emberek...

A kutya végül a bíróság épülete előtt várta meg gazdája tárgyalásának végét, sok száz elkobzott tárgyat azonban már hiába keresnek a dolguk végeztével a kapukon át távozók, az engedély nélkül tartott, fegyvernek minősülő tárgyakat már soha nem kapja vissza a tulajdonosa, az ilyen tárgyak birtoklása rendőrségi intézkedést von maga után.

Lehet hogy pont ezért, de az elkobzott tárgyak száma évről évre egyre csökken - persze a statisztika még így is elég csúnya.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását