2024. május 16. - Mózes, Botond

Szűcs Erika: "koncepciózus politikai gyalázkodás"

"Koncepciózus politikai gyalázkodásnak" minősítette Szűcs Erika, az MSZP képviselője, volt szociális és munkaügyi miniszter a visszafoglalkoztatásáról szóló, Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos által készített, hétfőn nyilvánosságra hozott jelentést.
2010. szeptember 6. hétfő 17:06 - HírExtra
Szűcs Erika az MTI-nek azt mondta: Papcsák Ferenc annak érdekében, hogy megfeleljen a "megrendelésnek és az elvárásnak, hazudik".

Papcsák Ferenc a parlament szociális bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottsága hétfői ülésén problémásnak nevezte azt a megbízási szerződést, amellyel Szűcs Erika "visszafoglalkoztatta magát".

A kormánybiztos szerint a teljesítése is "kétséges" a szerződésnek, amelyet a 2009 szeptembere és 2010 májusa közötti időszakra az Út a munkához program monitorozására, sajtófigyelésére kötöttek Szűcs Erikával, mivel a minisztériumban külön sajtótitkárság működött sajtófigyelésre. Közölte azt is, hogy Szűcs Erikát, miután 2009-ben távozott a tárcavezetői székből, miniszteri biztosként aposztrofálták, a vizsgálat során azonban nem találták annak nyomát, hogy ilyen megbízatást kapott volna.

Papcsák Ferenc sajtótájékoztatón azt mondta: a Szűcs Erikának végül elszámolt bruttó 5,4 millió forint "jogilag alaptalan". A teljesítési igazolásokhoz nem készült "végtermék" és Szűcs Erika egy olyan beszámolót csatolt az elszámoláshoz, amely utóbb született, mint az azon szereplő dátum - tette hozzá. Egyben bejelentette: kezdeményezi Herczog László, Szűcs Erika és Székely Judit bizottsági meghallgatását.

A kormánybiztos hétfőn azt is közölte: álláspontjuk szerint szakmai és politikai felelősség terheli az ügyben Herczog Lászlót, aki a szociális tárca vezetője volt Szűcs Erika visszafoglalkoztatása idején, Székely Judit volt szakállamtitkárt pedig jogi felelősség terheli, hiszen úgy igazolt teljesítéseket, hogy azok mögött - megítélésük szerint - nem volt valós teljesítmény.

Szűcs Erika azt mondta: Papcsák Ferenc "nem is érti, hogy miről van szó", mivel soha nem volt olyan, hogy ő miniszteri biztosnak aposztrofáltatta volna magát. Nem volt miniszteri biztos, megbízásnak ezért sincs nyoma - fogalmazott. Egyébként az akkori szabályok szerint miniszteri biztos csak köztisztviselő lehetett - tette hozzá.

Az MTI a jelentés kapcsán egyelőre nem tudta elérni sem Herczog Lászlót, sem Székely Juditot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását