2024. április 28. - Valéria

Egervári az alapoktól kezdi

Egervári Sándor szövetségi kapitány úgy véli, a Svédországban pénteken 2-0-ra elvesztett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen az első félidőben nyújtott teljesítményre lehet építkezni, egyúttal kezd alakulni az alapcsapat.
2010. szeptember 4. szombat 18:39 - HírExtra
"Az első félidőben közelebb álltunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk, és ponttal térjünk haza" - mondta a lefújás után a magyar szakvezető. "El kell ismernünk, hogy a második játékrészben fölénk kerekedtek, és jobban játszottak nálunk a hazaiak. A svédek nagyobb rutinjának volt ugyan jelentősége, de mi is elkövettünk néhány hibát. Nem számítottam rá, hogy fejjel verik meg a védelmünket, hiszen jól fejelő játékosaink vannak".

Egervári azt is kifejtette, egy kis csibészség hiányzott játékosaiból, hogy a döntő pillanatokban kibillentsék a svéd csapatot az egyensúlyából, s ez a riválisban megvolt.

"A vereség nem elfogadható eredmény, ennek ellenére az első félidei teljesítményre építkezhetünk. Voltak reményt keltő elemek a játékunkban, kezd alakulni az alapcsapat, amelyre építhetünk a jövőben" - jelentette ki Egervári a szövetség honlapján.Koman Vladimir szerint az első félidőben egyenrangú partnerei voltak a skandinávoknak, akkor 100 százalékosan koncentrált mindenki, még ha a helyzeteket nem is sikerült értékesíteni. Ugyanakkor úgy vélte, hogy a második félidőben mind fejben, mind fizikálisan elfáradtak a svédekhez képest, s ez okozta a vereséget.

A szakvezető a keddi, Moldova elleni találkozóról megjegyezte, hogy "néhány friss fiatal bevetésével" jobb eredmény elérésében bízik, egyúttal a Szusza Ferenc Stadionban sorra kerülő találkozón azt várja csapatától, hogy irányítsa a játékot. A finneket hazai pályán 2-0-ra legyőző moldovaiakat Csábi József térképezte fel a helyszínen.

A válogatott hajnal 4-kor ért vissza telki edzőtáborba, ahol ismét csatlakozott a kerethez Varga József, Szalai Ádám és Bogdán Ádám. Laczkó Zsolt fejsérülése nem súlyos, így rá is számíthat Egervári Sándor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását