2024. május 3. - Tímea, Irma

Dér Heni: Gőzerővel dolgozunk!

A HírExtra tudomására jutott, hogy a Sugarloaf együttesnek hamarosan elkészül az új albuma. Felkerestük a zenekar énekesnőjét, Dér Henit, hogy kifaggassuk hogy állnak az előkészületekkel és hogy miként értékeli a nyári szezont.
2010. szeptember 5. vasárnap 13:40 - Kancsár Edina
Úgy hallottuk, hogy nagy munkálatokban vagytok mostanában. Mivel készülődtök ilyen serényen?

Sugarloaf
A Sugarloaf egy magyar pop/rock együttes, mely 1995 májusában alakult és kezdetben 5 fiúból állt. 2002 szeptemberében az énekes Somlyai Péter Pepe családi okok miatt elhagyta a csapatot, akit Kövér Erika (Era) váltott. 2005 decemberében, a csapat sikerei ellenére, Era távozott a csapatból. Őt a Megasztár első szériájából ismert Dér Henrietta váltotta.
Ezerrel dolgozunk az új lemezünkön, most már a dalszövegeknél tartunk. Folyamatosan nézem át azokat és amikor épp mindenki ráér, megyünk stúdióba és fel is énekelem őket. Emellett minden hétvégén koncertezünk, hiszen még tart a nyári szezon. Általában még a szeptember is pörgős szokott lenni, októbertől azonban jön a kényszerpihenő.

Merre léptetek fel nyáron?

Legutóbb Romániában voltunk, de folyamatosan felléptünk városi napokon is. Ezenkívül sokszor voltunk a Határon túl – vagyis otthon – illetve a Zentai nyári játékokon.

Voltatok esetleg valamelyik hazai nagy fesztiválon?

Most és tavaly sem voltunk. Úgy látszik, hogy a fesztiválok másabb arculatot vettek fel. Az úgymond: mainstream zenekarokat nem szoktam már nagyszínpadon látni.

És látogatóként sem voltál kint egy fesztiválon sem?

Nem, mert a munka miatt nem volt rá időm. Nekem ilyen nyaram volt… Minden jóból kimaradtam, miközben minden jóban részt is vettem, azáltal, hogy koncerteztünk. Tehát nem panaszkodom. Sőt, nagyon örülök, hogy ennyi felkérésünk volt. Sok kollégánk panaszkodik, hogy nem jött össze a nyara. Van akiknél most, van akiknél inkább tavaly, de persze olyan is van akinél abszolút nem érződött a válság.

És ti melyik kategóriába tartoztok?

Ahogy már említettem, nekünk elég jól sikerült ez a nyár, de őszre pangás várható. Október-november környékén nem nagyon vannak felkérések, de utána szerencsére jönnek a főiskolák rendezvényei (például Gólyabálok), és akkor újra van mit csinálni. Nagyon kíváncsi leszek, hogy most mi lesz novembertől. Egyébként az októberi pangás, minden zenekar életében jelen van…

Ez a mi uborkaszezonunk, mert ilyenkor nem nagyon szerveznek semmit. A másik ilyen holtidőszak a január szokott lenni. Arra is kíváncsi leszek, hogy az meddig tart majd... Hogy lesznek-e például farsangkor megkeresések. Azáltal, hogy mindenkinek kevesebb a pénze – a szervezőknek is –, sokkal kevesebb rendezvényt van. A szervezők inkább máshová rakják a pénzüket.

Mikorra várható az új albumotok?

Most már nagyon közel van a vége. Októberre tervezzük a megjelenést. Igazából muszáj lesz, mert ezt az időpontot már kitűztük magunknak. (nevet) Másrészről pedig semmi akadálya nincs, hogy elkészüljünk.

Nagyon vigyázok a hangomra is, hogy egy megfázás vagy hangszálgyulladás nehogy lassítsa a munkánkat. Ha felvettünk mindent, akkor már csak az utómunkálatok lesznek hátra és kész. Szóval, most már abszolút a finisben járunk.

Terveztek lemezbemutató koncertturnét?

Mainstream jelentése
A mainstream angol nyelvű szakkifejezés, szó szerinti magyar fordítása: „főáramlat” vagy „fősodrás”. Valamely tudományos vagy művészeti terület különböző irányzatai közül annak megjelölésére használatos, mely az adott terület célközönségének, valamint szakértőinek többsége által elfogadott és támogatott.
Médiaturnét biztos, hogy szervezünk majd nem csak Magyarországra, hanem a Határon túlra is. A lemezbemutató koncerten még nagyon gondolkodunk, de ott még amúgy sem tartunk. De ha lesz, akkor valószínűleg az ünnepek után, vagy kora tavasszal esedékes.

Mesélnél kicsit az új lemez készülésének körülményeiről?

Szerintem ez a lemez nagyon össze lesz rakva. Én még soha nem csináltam így albumot, hiszen lassan egy éve dolgozunk rajta. Minden lépést aprólékosan megterveztünk, úgyhogy bízom benne, hogy nagyon jó lesz a végeredmény.

Mesélted, hogy az egész nyár munkával telt. Azért egy kisebb nyaralásra/pihenésre sikerült időt szakítanod?

Azt szokták mondani a zenész szakmában, hogy ha ezt az utat választottad, akkor felejtsd el a nyaralást. Ha egy zenész párja civil foglalkozású, akkor az a normális, hogy nyáron van egy kis szabadság, amit közösen töltenek el... Hát ezt nem könnyű megszervezni. Nekem hat napot sikerült összehoznom, amikor Montenegróban pihenhettem a családommal.

Jó volt, hogy végre mind együtt tölthettünk egy kis időt. Sajnos a szüleim eléggé távol vannak tőlem és ritkán van alkalmam hazajárni, úgyhogy egy ilyen közös nyaralás alkalmával megpróbálom összekötni a kellemest a hasznossal. Persze igyekszem minden szabadidőmet úgy kihasználni, hogy valamennyit a családommal is tudjak lenni és pihenjek is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását