2024. április 29. - Péter

Harrach: helytálltak a jelöltek

Helytálltak az önkormányzati választásokon induló kereszténydemokrata jelöltek az ajánlószelvények gyűjtésekor, s jó volt a pártszövetségen belül is az együttműködés - vont gyorsmérleget a leadási határidő pénteki lejárta után Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) alelnöke az MTI-nek.
2010. szeptember 3. péntek 18:48 - HírExtra
Harrach Péter azt mondta, hogy betartották ígéretüket és sehol nem indítanak polgármesterjelöltet, ahol fideszes induló is van. Kereszténydemokrata színekben indul a pártszövetség jelöltjeként például Puskás Tivadar Szombathelyen, Habis László, Egerben, Hoffmann Pál Tökölön, és Móring József Attila Somogyváron.

A kereszténydemokrata politikus megerősítette, hogy tíz alatt van azon helyek száma, ahol külön képviselőjelölti lista lesz.

Azt ugyanakkor megjegyezte: néhány megyei és helyi listánál "komoly áldozatot kellett hoznia a KDNP-nek", de ezt a közös ügy érdekében megtették.

A korábbi vitás helyeken is rendeződni látszik a helyzet, s a váciak is komolyan veszik az együttműködést, úgy tűnik, nem lesz probléma - közölte.

Harrach Péter azt mondta, hogy nem lesz szükség sehol "új helyzet miatt új döntések" meghozatalára, és sehol sem kell olyan, más pártoknál gyakori lépéshez, mint a helyi szervezetek feloszlatása folyamodni.

Az ajánlószelvények leadási határideje péntek délután négy óra volt.

Az Országos Választási Iroda internetes oldala, a www.valasztas.hu szerint 16 órakor a nyilvántartásban 8.710 polgármesterjelölt, 54.126 települési önkormányzati jelölt és 70 fővárosi illetve megyei lista szerepelt. A jelöltek egy része már leadta ajánlószelvényeit az illetékes választási bizottságnál és a testületek az ajánlások ellenőrzése után a jelöltet hivatalosan nyilvántartásba vették.

Az önkormányzati választáson a polgármester- és képviselőjelölteknek a települések népességétől függően eltérő számú ajánlószelvényt kell összegyűjteniük. Budapesten például a főpolgármester-jelöltnek 28.150 érvényes ajánlás kell.

A 8,2 millió választópolgár - attól függően, hol él - két vagy három ajánlószelvényt kapott. A tízezernél kevesebb, illetve tízezernél több lakosú településen voksolók az egyiken a polgármesterre (ez fehér színű szelvény), a másikon az önkormányzati képviselőre (ez sárga színcsíkkal jelölt), a harmadikon a megyei listára (piros színcsíkos) tehetnek ajánlást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását