2024. május 18. - Erik, Alexandra

Bedőlhet az euró?

Az európai adósságpiaci szereplők zöme szerint nem elég az euróövezet hosszú távú életképességéhez a tavasszal létrehívott pénzügyi stabilitási mechanizmus - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett új negyedéves felmérésében, amely szerint erőteljesen nőttek a befektetői aggodalmak az európai bankok hitelképességével kapcsolatban is.
2010. augusztus 31. kedd 12:52 - HírExtra
A legnagyobb európai hitelminősítő által az európai kötvénypiaci befektetők körében elvégzett harmadik negyedévi közvélemény-kutatás kimutatta, hogy a piaci szereplők 41 százaléka szerint "jelentősen javította" a valutaunió hosszú távú életképességi kilátásait a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 250 milliárd eurós keretével is kiegészített 500 milliárd eurós pénzügyi mentőmechanizmus.

A felmérésbe bevont befektetők ugyanekkora aránya szerint azonban az eddigi stabilizáló intézkedések elégtelenek, még többre van szükség, 17 százalék pedig azzal a megállapítással értett egyet, hogy az euróövezet problémái "strukturális jellegűek és leküzdhetetlenek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását